dijous, 28 d’abril de 2011

Tagin de verdures farcides de carn picada


Si us agraden les verdures i cuinar fàcil, aquest és el vostre tagin. La base és la mateixa que pel tagin de carn picada amb ous, la diferència és que hi posarem petites verdures al gust que haurem buidat per farcir-les de carn picada. Per la carn picada, feu servir la mateixa recepta del tagin de carn picada, o bé compreu-la ja preparada a la carnisseria àrab. Si voleu fer un extra, demaneu-li al carnisser que us afegeixi a la carn una mica de greix de ronyó de xai.

Ingredients per 3 ó 4 persones

Uns 300 grs de carn picada preparada (per nosaltres mateixos o comprada)
2 tomàquets petits ben ferms
2 patates petites
1 ó 2 pebrots vermells o verds petits
1 carbassó
2 cebes petites
Una mica de farina
Sal i pebre
Julivert

Pel sofregit

1 ceba picada
1 tomàquet madur, pelat i ratllat
1 c sopera de tomàquet fregit
Sal
Oli
Pebre negre
1/2 c cafè de pebre vermell
1/2 c cafè de comí mòlt
Un polsim de julivert picat
Una mica de coriandre picat

Preparació

Escalfem una mica d'oli al tagin i sofregim la ceba picada durant uns minuts. Quan comenci a estovar-se, hi afegim el tomàquet ratllat i la cullerada sopera de tomàquet fregit. Hi tirem les espècies i deixem fer uns bons deu minuts.

Mentrestant, rentem i buidem les verdures. Salpebrem l'interior. Les farcim amb la carn picada i segellem amb una mica de farina.

Al cap dels deu minuts, disposem les verdures al tagin, afegim un got d'aigua, tapem i deixem coure una mitja horeta. Si posem tomàquets farcits, els afegirem uns deu minuts més tard perquè no es desfacin.

Comprovem que les verdures són ben cuites. Afegim el julivert i el coriandre picats. Deixem fer uns últims minuts, i si tenim massa salsa, ho reduirem deixant coure uns minuts a foc fort destapat. També podem incorporar-hi uns minuts abans d'acabar la cocció un pebrot picant per animar una mica el plat.

Decorem amb una mica de julivert picat i servim amb un bon pa casolà.

Bon profit!

9 comentaris:

  1. Quin plat més bo! I a més animat amb un pebrot picant i acomapanyat d'un bon pa casolà. No es pot demanar res més! Petons

    ResponElimina
  2. Guaaaaaaaau!!!

    Nunca lo he comido pero tiene una pinta exquisita.

    Me quedo de seguidora y volvere a visitarte. Un saludo

    ResponElimina
  3. Ara m'ha entrat gana!! Recepta apuntada!! Petons

    ResponElimina
  4. Es una manera diferent de fer les verdures,bones, bones.

    ResponElimina
  5. Cap a la carpeta de pendents, secció Urgent :-)

    ResponElimina