dilluns, 15 de maig del 2017

Broquetes de fruita i dàtils

Broquetes de fruita i dàtil

D'aquí a dues setmanes escasses, sobre el dia 27 de maig, començarà el mes de ramadà d'aquest any. Han passat ja els anys en què ramadà ha coincidit amb la calor més intensa de l'estiu, ja que el calendari lunar és uns 11 dies més curt que el gregorià, per tant, cada any les festivitats se celebren una mica abans que l'any anterior en el calendari gregorià.

És difícil de transmetre la intensitat del període de ramadà quan estem lluny dels països on se celebra. El ramadà és un temps de reflexió i introspecció, però alhora és una gran festa que els musulmans esperen impacients tot l'any. És una festivitat que trasbalsa completament la rutina diària: molts horaris de feina canvien, alguns locals tanquen, altres aprofiten per fer vacances, els horaris de les compres es traslladen a la nit i matinada... I com no, apareixen els imprescindibles d'aquesta època: la harira, les xabàkies, els macrouds, l'sfouf, els batuts, les sardines dobles...

Aquestes broquetes poden servir d'excusa per explicar una mica als nens el període de ramadà i les tradicions que l'acompanyen. Les formes de la mitja lluna i l'estrella ens recorden a les icones típicament orientals, i d'altra banda, incorporar-hi els dàtils és una manera de donar-los a conèixer; aquí no tenen l'acceptació que tenen al Marroc, per exemple. En aquestes broquetes hi he posat dàtils medjoul, uns dàtils molt més grossos i carnosos que els que solen haver-hi als comerços, la varietat en branca, més petits i un pèl més secs.

Per saber-ne més del ramadà, podeu consultar a altres entrades d'anys anteriors, així com consells per viatjar al Marroc en aquesta època i alguna de les receptes més típiques.

El ramadà
El ramadà i la gastronomia

 Consells per viatjar per ramadà
Viatjar al Marroc per ramadà

















1 comentari:

  1. Unes broquetes mes bones i dolces. Si que comença el Ramadà aviat aquest any, així amb menys calor serà mes portable.

    ResponElimina