dijous, 24 de març de 2011

Baghrir, la crêpe marroquina


Els que hàgiu estat al Marroc ja sabreu que s'hi poden trobar tota classe de crêpes: m'semmen, baghrir, melloui, r'ziza... és difícil dir quina és millor, totes són delicioses!

La recepta dels baghrir (o beghrir) és la més senzilla de fer i, com que no cal amassar, és gairebé impossible de que ens surti malament. Un baghrir reexit és el que té molts i molts forats i ben grossos a la seva superfície, per això també l'anomenen la crêpe mil forats. Els meus han sortit més aviat petits, però ja se sap, això de la cuina mai surt igual.

Jo he seguit la recepta de Rachida Amhaouche. D'igual manera que les crêpes franceses, cada casa té la seva pròpia recepta: n'hi ha qui els fa 100% sèmola, qui hi afegeix més llevat, o no les deixa reposar... siguin com siguin, tots són exquisits.

Ingredients

1 bol de sèmola fina
1/2 bol de farina
2 bols d'aigua tèbia
1 c postres de sucre
1 c cafè de sal
1/2 sobre de llevat quimic
1 c cafè de llevat sec de forner

Preparació

Barregem tots els ingredients amb la batedora. Deixem reposar una hora.

Al cap de l'hora, remenem bé i escalfem una paella antiadherent sense matèria grassa. Amb un cullerot, tirem a la paella una mica de massa i la repartim bé per la paella. És el mateix procediment que una crêpe tradicional, amb la diferència que els baghrirs només els courem per un sol costat.. Si notem que se'ns enganxen una mica a la paella mentre els fem, tirem un parell de gotes d'oli o mantega per evitar-ho.

Deixem refredar els baghrirs abans d'apilar-los, sinó s'enganxen.

Podeu congelar els baghrirs sense problema, personalment els congelo separats amb una mica de paper de forn per poder-los agafar d'un en un.

La manera tradicional de servir-los és desfent una mica de mantega i mel en una paella i passar els baghrir per la barreja.

Us deixo el vídeo de la recepta, espero que us agradi!




16 comentaris:

  1. Feia molts de dies que no et visitava i avui em trobo aquetes creps!!!! Es veuen boníssimes!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. No coneixia aquestes creps, i amb el que agraden a casa!

    ResponElimina
  3. Que bones!!!
    M'encanten i queden bé amb tot ... Em porto la teva recepta a veure si busco la sèmola fina perquè no tinc i les faig.
    Un petonet guapa!

    ResponElimina
  4. La veritat és que tenen molt bona pinta! Em recorda al pa etíop, de vegades he anat a dinar a un restaurant que hi ha Sants, et porten el menjar sobre una gran crepe semblant a aquesta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Que curioses son com unes postres, están molt be, el vídeo molt ben realitzat i mol ben explicat.

    ResponElimina
  6. Mersi!!! Són molt bones perquè son molt suaus i esponjoses. I pel video, em fas contenta quan em dius que s'entén i es veu fàcil, perquè així és com és... gens complicat ;)

    ResponElimina
  7. Amb aquestes mesures, quantes unitats fas?
    Per cert, qui les ha provat, ja sap com són ;-)

    ResponElimina
  8. si no m'equivoco, amb la paella mitjana (22 cms, pot ser?) en surten una dotzena. Es congelen bé, si us en sobren.
    Salutacions!

    ResponElimina
  9. Ei, també se'n pot fer la meitat, no? ;-)

    ResponElimina
  10. jaja... clar!! ho deia com a suggeriment ;)

    ResponElimina
  11. es ke son tan bones jo tambe les faig a casa i mencanten,
    una abraçada

    ResponElimina
  12. m'encanta la cuina marroquina de veritat,
    fan moltes maneres de pans en la mateixa massa

    ResponElimina
    Respostes
    1. oi que sí? amb pocs mitjans i quatre ingredients bàsics fan una pila de coses diferents i boníssimes! :)

      Elimina
  13. Vaig a provar la teva recepta!! m'encanten les crepes ...siguin comm siguin i aquestes tambè m'agraden molt i volia la recepta.

    Ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. mersi Núria! Si vols, quan en facis, fes-ne una foto i comparteix-la al mur del facebook, a l'àlbum de "les vostres receptes", així tots n'aprenem :)
      una salutació,

      Elimina
  14. Georgina,
    N'he fet! I estaven deliciosos. Va ser una dura lluita d'assaig-error entre la quantitat de massa i la potència dels fogons, però al final van quedar prou bé per ser la primera vegada. Moltes mercès per compartir-ho!
    Una abraçada i Aid Mubarak!

    ResponElimina