dijous, 17 de març de 2011

Mitges llunes fàcils de coco


Aquestes mitges llunes d'avui no formen part de la pastisseria tradicional marroquina, però són unes pastes bones, ideals per oferir a les visites sense complicar-nos la vida a la cuina. Al Marroc encara està molt arrelat el  rebre i l'anar de visita; a més,  no existeix el nostre concepte de l'aperitiu, per tant no us estranyeu si en comptes d'unes escopinyes o unes olives abans de dinar, us ofereixen un blon plat de dolços i galetes amb un bon te.  Aquestes mitges llunes d'avui són unes mantegades a les quals se'ls dóna la forma de corn. Es conserven bé força dies ben tancades en un túper.

La recepta és del blog de Fatiyouss, allà hi trobareu les fotos per etapes. 

Ingredients

450 grs de farina
125 gr de mantega fosa
1/2 got de d'oli de girasol
100 grs de sucre
50 grs de coco ratllat
1 ou
1 c postres de sucre avainillat
1 c postres de llevat químic

Per la decoració
50 grs de coco ratllat
50 grs de sucre
150 grs de xocolata al gust
Una mica de llet per desfer la xocolata

Preparació

Barregem la mantega fosa, l'oli i el sucre. Hi afegim el sucre avainillat, el coco i l'ou batut. Remenem bé i hi incorporem poc a poc la farina amb el llevat Royal.

Separem en petites porcions allargades, les arrebossem en el sucre i coco barrejats.

Els disposem sobre una placa de forn amb paper sulfuritzat i enformen en el forn preescalfat a uns 180º durant uns deu minuts escassos.

Deixem refredar les mitjes llunes. Un cop fredes, desfem la xocolata amb un raig de llet, i decorem les pastes al gust. Us recomano no saltar-vos la decoració amb xocolata, li dóna un contrapunt molt gustós.

Servim amb un bon te a la menta.

16 comentaris:

  1. No sóc una amant del coco, però quan vingui el meu germà a dinar segur que estarà encantat!!

    ResponElimina
  2. Al contrari que l'Albota a mi si que m'agrada el coco així que m'ha agradat també la entrada :)

    ResponElimina
  3. ¡que ricas medialunas, Mandarina! Aunque más que medialunas parecen bananitas con chocolate, es increíble el color que adquirieron, me gustan mucho-mucho. ¡Saludos!

    ResponElimina
  4. Cada any em sobra coco ratllat dels panellets i no se que fer-ne! Una bona manera de gastar-lo abans que caduqui!
    Els muscloa anteriors ja els habia probat i son bonissims!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  5. del coco que et sobri també en pots fer ghoribes, no et decebran!
    http://receptesdecuinadelmarroc.blogspot.com/2010/10/ghoriba-de-semola-fina-i-coco-ghoriba.html

    ResponElimina
  6. Aquestes pastes acompanyades d'un bon te de menta em sembla un berenar fantàstic.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  7. A mi si que m'agrada el coco i es una recepta de o mes llaminera, te una pinta molt dolça. Petons i bon fi de setmana.

    ResponElimina
  8. Apa!!! que recepta més llaminera!!! m'agrada com t'ha quedat la presentació semblen pastetes de platan amb xocolata,
    AAAaaah!! vaig anar a la rambla del raval i ... "ja tinc una Tahine" ara vaig a vistate més per aprendre ... jejejeje!!!

    ResponElimina
  9. segur que et quedaran uns tagins magnífics... espero que pengis la recepta ben aviat ;)

    ResponElimina
  10. Quina descoberta el teu bloc! no et coneixia però ara et seguiré d'aprop :)

    ResponElimina
  11. Unes mitges llunes més que bones! i ben vistoses!
    Molts petonetsss

    ResponElimina
  12. hooooooo!!!que boooones que son aquestes mitges llunes!!patonets i bon cap de setmana!:)

    ResponElimina
  13. Aquest blog m'encanta tant estèticament com a nivell de contingut! Vaig prenent nota de tot el què m'agrada per anar-ho fent a casa! Tinc llibres de cuina marroquina però estan escrits en àrab i aquest blog em va com l'anell al dit! Enhorabona!

    ResponElimina