dijous, 10 de març del 2011

Tagin de musclos - Tajine bouzrougs



Gràcies a la llargària de les seves costes, el Marroc ha estat sempre una potència en el sector pesquer, cosa que es reflexa en la seva gastronomia, on ocupa un lloc molt important. Podem trobar el peix i el marisc preparat al forn, fregit, farcit, picat en boletes o cuit en tagin amb verdures. Una de les seves característiques és que el peix pràcticament sempre es marina  amb una barreja d'herbes i espècies, anomenada chermoula. 


El tagin de musclos és un dels tagins més fàcils, ràpids i econòmics que hi ha, us el recomano sense cap mena de dubte.


Ingredients per dues o tres persones

2 kg ó 2 1/2 kgs de musclos
2 ó 3 tomàquets madurs pelats i tallats a daus o ratllats
1 ceba de Figueres picada
2 grans d'all picats
1 c de postres de tomàquet fregit
1 c sopera de julivert picat
1 c sopera de coriandre picat
1 c sopera de suc de llimona
1 c cafè de comí mòlt
1 c cafè de pebre vermell dolç
Unes tires de llimona confitada
Sal
Oli d'oliva
Un grapadet d'olives morades

Preparació

En un tagin o cassola, escalfem un raig d'oli. Hi aboquem la ceba i l'all picats, salem i deixem fer a foc mig uns cinc o deu minuts. Hi afegim el tomàquet ratllat, el tomàquet concentrat, el julivert, el coriandre, les espècies i deixem coure aproximadament un quart d'hora.

D'altra banda, obrim en un cassola els musclos al vapor.

Quan tenim la salsa a punt, hi afegim els musclos, el suc de llimona, la llimona confitada, les olives i un got d'aigua i deixem coure un altre quart d'hora. La salsa haurà d'haver reduït, si en tenim massa quantitat, fem uns minuts amb el tagin destapat.

Servim amb un bon pa acabat de fer.


16 comentaris:

  1. Molt a favor del disseny nou (i dels músclos també hehehe) :))

    ResponElimina
  2. ostres! ha d'estar bonissim! la veritat és que des de fora sorpren una mica relacionar el peix i un producte tant topic de mariners i platja com els musclos amb els paisos àrabs..allò dels tòpics que fan tan de mal :-)

    ResponElimina
  3. Doncs com no, farem cas a a la teva recomanació. Segur que ens agrada!!

    ResponElimina
  4. bé, suposo que potser sí, quan un pensa en la cuina del Marroc només li ve al cap el cuscús... però no, es menja molt de peix, t'ho asseguro! :) Per això estem aquí, per trencar els tòpics! :D Una abraçada!

    ResponElimina
  5. una pinta increíble la de este plato. una pena que esté en un idioma que me es muy ajeno... algo puedo entender entre líneas pero no mucho. Igual esa foto... aaaaah, está tremenda.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
  6. gracias Sole! :) puedes probar con el traductor google translate que tienes en la parte superior, debajo del "subscríbete", del catalán al español lo traduce muy aceptablemente... saludos!

    ResponElimina
  7. Uy quina pinta mes bona, quines ganes de menjar musclos que hem venen, a mi m'agraden amb samfaina, tenen una pinta molt bona.

    ResponElimina
  8. jeje, a mi també m'agraden preparats de qualsevol manera... :)

    ResponElimina
  9. Hola guapa tu

    si, nena, només miran la foto ja tens ganes de sucar-hi pa, que bo

    gràcies per compartir aquesta delícia
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. Gorgina que tu també y podries participar al concurs de que fas coses molt bones, et deixo l'enllaç per si t'animes.

    http://tuechef.blogspot.com/2011/02/concurso-de-hierbas-y-especias.html#axzz1GbRfux9r

    ResponElimina
  11. m'ho penso, veig que encara tinc temps :)

    ResponElimina
  12. hola
    con la ceba de figueres va estar muy buena pk yo tambien vivo en figueres haha

    ResponElimina
  13. jajaja.... pues yo os hago mucha propaganda, siempre la utilizo y lo remarco ;) !!! Saludos!

    ResponElimina
  14. M'encanta aquest tagin, i això que no sóc una fanàtica dels musclos, però així me'ls menjaria segur!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  15. Ostres acabo de coneixer el teu blog, i és realment increible. Aquest plat de musclos, fa una pinta deliciosa, ja m'estic apuntant la recepta. Igual que les mitja llunes d'allà dalt, m'han agradat moltíssim.

    Em quedo de seguidora, així ara ja no et perdré el rastro, jejeje.
    Petons i moltes felicitats, tens un blog increible.

    ResponElimina