Les mâakoudes són una opció fàcil de fer com a entrant o complement en àpats composats de diversos petits plats, com són els iftars (trencament del dejú) de Ramadà. També hi ha a qui li agrada en entrepà... això va a gust de cadascú. Sense més històries, us passo la recepta.
Ingredients
Per les maâkoudes
3 ó 4 patates
1 ou
3 grans d'all picats
2 c soperes de julivert i coriandre picats
1 c sopera de comí mòlt
Sal i pebre negre
Per arrebossar
1 ou
Farina
Preparació
Bullim les patates (jo amb pell i llavors les pelo).
Les trinxem amb una forquilla i hi afegim l'ou, el julivert, el coriandre, l'all picat, la sal i el pebre i barregem bé. Si veiem que ens queda poc lligat, hi afegim una mica més d'ou batut, i si ens quedés massa líquid hi hauríem d'afegir una altra patata. L'objectiu és aconseguir una massa lligada que llavors poguem arrebossar.
Fem boletes amb la pasta, les passem per l'ou batut i la farina, les aplanem, eliminem l'excedent de farina i les fregim pels dos costats.
Bessaha wa raha! Bon profit!
hola bon dia,
ResponEliminafa temps i vaig estar de vacances i vaig menjar-ne o al menys eren semblan, estaven molt bones, em el teu permís anoto la recepta
mil petonets Susanna
Doncs jo en faig una, dos, tres mossegades, perquè, Georgina, ha de ser boníssim aquest plat!
ResponEliminaUna abraçada
Una altra manera de menjar patates, m'ha encantat la recepta, amb tu aprendré molt!!!! Gràcies
ResponEliminaPetonets
me imagino lo rico que debe pero voy a ver si puedo variar la receta... obvio que la magia está en la fritura, pero como yo no aguanto las frituras y no me quiero perder estos bollitos de papa. :)
ResponEliminaAixò ha de ser una delícia, les provaré de fer a casa!
ResponEliminaM'agrada, i són ben portables per a la feina :)
ResponEliminaHan d'estar de vici!m'encanta aquesta recepta que ens deixes...quines coses noves aprenc quan paso per aquí!
ResponEliminaPetonetsss
Perdona, pero es que porto uns dies cercant el mail amb la teva adreça per enviar-te el premi del sorteig... i l'he perdu (ja ho se, vergonya, però es que... l'he perdut).
ResponEliminaQuan puguis tornam'ho a enviar a decuina arrobácarteras decuina punt net. Perdona la moléstia, pliz. :)
m'encanta que us agradi...!! És una d'aquelles receptes senzilles a l'abast de tothom i resultones...!!!
ResponEliminaara et torno a reenviar el mail, no paza naaa!! :)
ResponEliminaEstic segura que aquesta recepta m'agradara. Fa molt de temps que je la conec, però encara no l'he provat.
ResponEliminaUn petonet :)
ja veuràs que sí, és senzill però bo! A mi m'agrada en bocata, però clar, ja se sap, el ditxós règim...! :(
ResponEliminaQuina gracia hem sembla de ho mes interessant, no sembla complicat.Les patates es bullen senceres amb pell o a daus?
ResponEliminales patates, com ho facis normalment, el més ràpid, pelades i a daus :)
ResponEliminaMoltes gracies per la resposta, petons i bon fi de setmana.
ResponEliminaM'ha encantata descobrir el teu blog!!! què bones que semblen les teves receptes!! algunes de semblants les he pogut tastar al Marroc, però ja fa molts anys i ara m'ho has fet recordar!!!
ResponEliminaPetonassos
Miel
T'acabem de descobrir i ens agrada molt ¡¡ Ens quedem!!! Una abraçada.
ResponEliminaHola!!! Gràcies pel teu comentari al meu blog!! Això m'ha permès conèixer el teu, del qual vaig a fer-me'n seguidor ara mateix. Salutacions
ResponEliminaAquestes papates tenen que quedar molt bones, una altra cosa per fer ;)
ResponEliminaCarme, és un plat senzill i bo, ja ho veuràs :)
ResponEliminaHola
ResponEliminaEm costa molt escriure en catala perque jo no el parlo jai nascut a catalunya pero la meva familia es andalusa i parlem a casa en castella. tambe a barcelona hi hant molts barris ou seulement parlent le castella.
jajaja Ayy perdoname te escribo en castellano que sino no me sé explicar jejeje pues aunque he nacido en Cataluña, no sé hablar catalán bien porque mi familia habla castellano y en los barrios apesar de ser catalanes se habla más el castellano excepto en centros etc... porque la mayoría somos españoles de otras partes que llevamos generaciones aquí. Pues me ha alegra mucho encontrar un blog tan completo como el tuyo y tan bien echo sobre las recetas marroquís.
Lo entiendo todo aunque me cuesta entender algunas cosas y me confundo con el francés porque se parece jeje desde que terminé el cole ya no he vuelto a hablar el catalán así que imaginate jejeje encima ahora vivo en el extranjero.
Pues muy bien te animo a seguir y felicito por el contenido me iré paseando.
pues muchísimas gracias, no hay mejor cumplido que el que me digáis que encontráis el blog útil y completo... por ello es justamente que lo hago, pues todavía hay muy pocos blogs dedicados a Marruecos, aunque paradójicamente son nuestros vecinos y constituyen una de las primeras comunidades de immigrantes aquí en España.
ResponEliminaPor el tema del idioma, prueba con el Google translator que hay justo arriba a la derecha, funciona muy bien para el castellano... aunque sinó, puedes seguir refrescando el catalán ;)
Un gran saludo,
salam una cosa cuantas en surten es que com veig que nomes tens 10 a la imatge i una cosa mes jejej cuan el comi es una culerada gran es que em semblava molt y tenia por de posar masa. gracies espero resposta dema ho vull fer gracies
ResponEliminasalam me oblidat de preguntarte si los pongo a freir en aceite oliva o vegetal y cuanto aceite gracias es que un dia las probe de hacer pero cuando llevava mucho rato haciendolas me se partian o no se si quedo mui liquida la massa es que las primeras me salieron perfecto pero despues pam la lie puede ser que calente mucho el aceite no? gracias
ResponEliminahola Nati!
EliminaPues ahora no te sabría decir cuántas salen, sobre una docena seguro (no hagas caso de la cantidad de las fotos, muchas veces no pongo todo lo que sale para que no vea recargado).
Yo las frío en aceite de girasol, pero si lo haces con aceite de oliva aún te van a quedar mejor :) Y el comino, pon un poco menos si quieres, ya sabes que a los marroquís les gusta con mucha cantidad (aunque a mi el comino no me molesta nada, pero ya ves, a gusto del consumidor).
Y fríelas rápido, piensa que la patata ya está cocida. Y cuanto más compacta te quede la masa mejor la vas a manejar, o sea que depende de como veas la cantidad de patata y huevo, pon otra patata para que no te quede la masa líquida.
Ya me dirás cómo te salen! :)
salam una cosa si preparo les croquetes per el mati y las poso a la nevera tapades amb paper film no pasa res .
ResponEliminaclar, cap problema! :)
Elimina