dilluns, 22 de maig del 2017

Galetes amb sèsam


Aquestes galetes són fàcils de fer i necessiten ben pocs ingredients. A mi m'agrada tallar-les amb tallapastes de diferents formes i fer-les més aviat gruixudes, d'aquesta manera recorden moltíssim a un polvorón andalús. Amb la quantitat de la recepta us en sortiran unes dotze o quinze peces. Conserveu-les ben tapades i us duraran diversos dies, si no volen abans!

Ingredients

180 grams de farina
125 grams de mantega a temperatura ambient
60 grams de sèsam triturat
1 cullerada sopera de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
1/2 sobre de llevat químic (7 grams)
La pell de mitja llimona ratllada
Sucre glacé per decorar

Preparació

Triturem el sèsam amb un robot fins que ens quedi ben fi i formi una pasta.

Barregem el sèsam triturat amb la mantega pomada. Hi afegim el sucre de vainilla, el sucre normal i la pela de llimona ratllada ben fina.

Hi afegim poc a poc la farina tamisada amb el llevat, fins a aconseguir una bola ben integrada.

Si volem, podem refredar la massa a la nevera una mitja hora perquè sigui més fàcil de manipular i tallar-hi les formes.

Enfornem uns deu minuts a 180º, fins que les galetes comencin a quedar daurades. Les traiem del forn i les deixem refredar sense tocar-les, ja que en aquest moment les galetes són molt fràgils.

Un cop tèbies, les empolvorem amb força sucre glacé.

Besaha wa raha, bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada