Font foto |
És una llista amb els noms de les espècies i condiments més comuns, ja sabem que al Marroc n'utilitzen molts més, però aquest llistat ens pot ser útil per fer-nos entendre a l'hora de comprar espècies o ensenyar-nos una recepta. La transcripció del darija correspon al que es parla a la zona de Casablanca, ja que possiblement algunes s'anomenin de manera diferent a altres regions.
Les espècies
més utilitzades
|
||
Bitxo
|
Cayena
|
Felfla soudania
|
Canyella
|
Canela
|
Karfa
|
Colorant en pols
|
Colorante
|
Saafran roumi
|
Comí
|
Comino
|
Camoun
|
Gingebre
|
Jengibre
|
Skinjbir
|
Pebre negre
|
Pimienta negra
|
Ibzar
|
Pebre vermell dolç
|
Pimentón dulce
|
Felfla haloua
|
Pebre vermell picant
|
Pimentón picante
|
Felfla harra
|
Safrà
|
Azafrán
|
Saafran beldi
|
Sal
|
Sal
|
Melha
|
All
|
Ajo
|
Touma
|
Ceba
|
Cebolla
|
Besla
|
Espècies
complementàries
|
||
Cantàrida
|
Cantárida
|
Debbant el hend
|
Cardamom
|
Cardamomo
|
Qaaqulla
|
Curcúma
|
Cúrcuma
|
Querkoub
|
Macis
|
Macis
|
Bisbissa
|
Nou moscada
|
Nuez moscada
|
Gouzt ettib
|
Pebre llarg
|
Pimienta larga
|
Dar felfell
|
Aframomum
melegueta
|
Pimienta melegueta
|
Gouza saharouia
|
Ras el Hanout
|
Barreja d'espècies per a cuscús i tagins
|
|
Tajleta el Hut
|
Barreja d'espècies
per a tagins de peix
|
|
Hsoub
|
Barreja d'espècies
per cuscús
|
|
Herbes i
condiments
|
||
Alfàbrega
|
Albahaca
|
Hbeq Zhiri
|
Anís
|
Anís
|
Nafaa
|
Berbena
|
Verbena
|
Louisa
|
Clau d'espècie
|
Clavo de especia
|
Krônnfel
|
Comí de prat
|
Alcaravea
|
Kerouiya
|
Coriandre
|
Cilantro
|
Kasbour
|
Donzell
|
Absenta, ajenjo
|
Chiba
|
Espígol
|
Lavanda
|
Khzama
|
Farigola
|
Tomillo
|
Zeiîtra
|
Fenugrec
|
Fenugreco
|
Halba
|
Goma aràbica
|
Goma árabica
|
Meska el horra
|
Hinojo
|
Fonoll
|
Basbas
|
Julivert
|
Perejil
|
Maadnous
|
Llorer
|
Laurel
|
Ourka sidna Moussa
|
Marduix
|
Mejorana
|
Merdeddouch
|
Matafaluga
|
Matalhúva
|
Habbet haloua
|
Menta
|
Menta
|
Naâna
|
Menta silvestre
|
Menta salvaje
|
Fliou
|
Orenga
|
Orégano
|
Zaâtar
|
Regalèssia
|
Regaliz
|
Arksous
|
Sàlvia
|
Salvia
|
Salmiya
|
Sèsam
|
Sésamo
|
Jenjelan
|
Aigua de flor de taronger
|
Agua de azahar
|
Ma Zahar
|
Aigua de rosa
|
Agua de rosas
|
Ma ouard
|
Oli d'argània
|
Aceite de argán
|
Zeit argan
|
Oli de girasol
|
Aceite de girasol
|
Zeit aâdi
|
Oli d'oliva
|
Aceite de oliva
|
Zeit zeitun
|
Genial! I molt útil!
ResponEliminaGràcies,
Mersi a tu per llegir-me, Bertika!!
EliminaGracias, es de gran ayuda.
ResponEliminaGracias, Marta!!!
EliminaOstres Georgina, m'encanta que ho hagis posat, perque sempre em faig uns embolics!!!!sovint quan parlem d'especies o d'herbes allà primer em surt en català...lògicament no m'entenen a no ser que s'assembli al francès....després aconsegueixo que em surti en castellà, però de vegades tampoc ens serveix...ara ho tinc tooooot i ja no em passaran algunes (haig de dir que divertides) equivocacions en infusions i condiments de plats jejeje
ResponEliminaMersi Lux!! La veritat és que m'ha anat bé per mi mateixa, he hagut de buscar una pila de vegades la traducció... De fet l'última vegada que he estat al Marroc, a l'hora de comprar les espècies, vaig suar... anava acompanyada d'un cosí, parlant en francès, però com que era Ashoura tenien les espècies mig amagades perquè vénen els fruits secs, hi havia una cua interminable, una gentada al mercat fora del normal, i un xivarri impossible entre la gent, els nens, els taârija i els tam-tams... i jo en blanc amb els noms de les espècies... jajaja... devia ser per veure'm... però vaig acabar comprant tot el que volia menys el pebre vermell picant...
EliminaUna abraçada,
Fantàstic!!! Bona feina!!!
ResponEliminaUna abraçada!!!
Gràcies Gemma!!!!
EliminaSempre va bé saber-ho per no confondre'ns.
ResponEliminaAvui he pujat al bloc una recepta teva, el Cous-cous de Casablanca, moltes gràcies, ens va encantar i ara estic fent les mongetes a la marroquí. M'agrada variar la manera de fer-les i sense carn queden més lleugeres.
Gràcies.
Hola guapa!
EliminaEstic molt contenta que la recepta t'hagi agradat i sortit tan bé!! Ja em diràs les mongetes què tal...!!!
Una abraçada,
Fantàstic..que be que has fet aqeust diccionari, el trobo superutil!
ResponEliminaUna abraçada!
Hola Abril!
EliminaDoncs el que comentava, la primera raó per fer-lo és per mi mateixa, he hagut de buscar el nom de les espècies una pila de vegades... Ara ja no tindré excusa per tenir dubtes ;)
Una abraçada!
Hola guapi, que tal?
ResponEliminaEs una buena idea, tuve que hacer lo mismo en mi blog ;)
Me encanta tu blog.
Un abrazo
Hola Nora!
EliminaPues no tenía controlada tu lista, sinó te la habría copiado directamente ;)
Un abrazo y buen trabajo (sigo sin saber de dónde sacas el tiempo para publicar tanto... jajaja)
Quan entre a una tenda halal i veig totes les especies que tenen, m´emocione. M´agraden totes, unes més que altres i sobretot, m´agrada mesclar-les.
ResponEliminaGràcies per donar-nos tota aquesta informació, me la guarde al disc dur de l´ordinador.
Gràcies a tu Roser per llegir-me i comentar!!!
EliminaUna abraçada,
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaPerdoneu, he eliminat els últims comentaris per error!!! Ho sento!!!
ResponElimina