dijous, 25 de juny de 2015

Trufes de dàtil


Avui ens regalarem amb un petit entreteniment a base de dàtil, tan present aquestes jornades de ramadà. És una idea que havia vist al Pinterest (a l'únic lloc on mantinc certa activitat al compte, buf, a veure si arriben aviat les vacances!), i ho portava de portada el Gazelle Mag en l'edició de cuina especial de ramadà.

L'avantatge d'aquesta recepta és que sobre la base de dàtils triturats hi podem afegir el que tinguem més a mà; nous trossejades, ametlles, trossets de xocolata o coco ratllat. Per amalgamar-ho jo he utilitzat mel, però també ho podem lligar amb unes gotes d'aigua de flor de taronger, melmelada o suc de taronja, per exemple. I perquè no clavar-hi uns palets i obtenir uns date pops d'allò més originals?

Ingredients per unes 12 unitats

Un parell de grapats de dàtils
Ametlles o nous
Una cullerada de postre de mel
Una gota d'aigua de flor de taronger (opcional)
Per decorar: coco ratllat, cacau en pols, fideus de colors...

Preparació

Traiem els pinyols dels dàtils. Els triturem a la picadora juntament amb els fruits secs que tinguem a mà, en el meu cas, tenia una resta d'ametlla picada.

Hi afegim la culleradeta de mel, aromatitzada amb una gota d'aigua de flor de taronger. Barregem bé fins a obtenir una massa compacta.

Formem les boletes i les arrebossem amb el que tinguem més a mà, sigui coco ratllat, fruits secs picats o fideus de colors.

Besaha wa raha, bon profit!

3 comentaris:

  1. Ostres jo tinc uns quants de datils (2 o3 kg) aviam si quedem i en fem jejejejej 😆😜

    ResponElimina
  2. Quines coses mes bones que ens ensenyes, crec que es deliciós però que per la cintura no va gairebé.

    ResponElimina