dijous, 18 de juny de 2015

Briouats d'ametlla i pistatxo


Briouats d'ametlla, un clàssic dels dolços de ramadà... Sí, ja ha passat un any, i ja el tenim aquí, el mes de ramadà d'aquest 2015 o any 1436 del calendari islàmic, comença avui dijous.

Desitjo a tots els musulmans que passin un excel.lent ramadà, i tant qui ho celebri com qui no, es pot regalar amb aquests clàssics briouats d'ametlla amb el toc diferent del pistatxo picat. En aquesta ocasió m'he decantat per fer-los al forn en comptes de fregits, i us puc assegurar que queden molt bé, és un procediment a adoptar sens dubte!

És un recepta de Choumicha.

Ingredients

Pel farcit
Uns 400 grams d'ametlles torrades o fregides picades (o ametlla mòlta comprada)
60 grams de sucre
1 cullerada sopera d'aigua de flor de taronger
1 cullerada sopera de mantega fosa
Un polsim de sal

Per fer els briouats
10 fulles de brick
Uns 100 grams de mantega fosa
3 cullerades soperes de farina dissoltes en una mica d'aigua
250 grams de mel
50 grams de festucs torrats i triturats sense sal

Preparació

Comencem per fer el farcit. Pelem i triturem les ametlles ben fines o bé utilitzem ametlla triturada comprada. Ho barregem amb el sucre, l'aigua de flor de taronger, la mantega i el polsim de sal. Hem d'aconseguir una massa ben compacte.

Per fer els briouats, pintem les fulles de brick amb la mantega fosa per les dues cares i les tallem en quatre tires llargues. Podeu veure el procediment en la recepta dels briouats d'ametlla. Agafem boletes de massa i les emboliquem amb la massa brick d'un costat cap a altre fins a aconseguir un triangle. Per enganxar les puntes de la fulla de brick al briouat, dissolem les tres cullerades de farina en una mica d'aigua, i ho utilitzem a mode de cola.

Disposem els briouats en una safata de forn protegida amb paper sulfuritzat i enfornem uns 7 minuts a uns 150 graus. Vigilem de prop la cocció, si cal, els donem la volta per aconseguir un bonic color daurat a ambdues cares.

A la sortida del forn, submergim els briouats en el bany de mel. Els retirem i arrebossem amb els festucs triturats.

Deixem refredar bé i ja en podem disfrutar, bsaha wa raha, bon profit!

9 comentaris:

  1. Quins records... Quan era petita, gairebé totes les meves amigues eren marroquines, i m'encantava anar a casa seva quan a l'hora de menjar durant el ramadá i poder tastar totes les delícies que feien durant aquest mes, i si ja em deixaven ajudar-les a fer-les no podia ser mes feliç!! Que si la harira, que si els rghaifs, que si el sellou..
    Pero aquests briouats eren dels meus preferits, tan cruixents i dolços, mmmm!
    Feliç ramadá Georgina!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bonic Debora, el menjar no és solament el nostre aliment, sinó records, vivències, aprenentatge, amistats... el que m'expliques n'és la prova.
      Una abraçada i bon estiu!

      Elimina
  2. Ho provaré! quina pinta...i una pregunta...si enlloc d'ametlla i volem posar festucs dins?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lux!!! Doncs aquesta l'hauràs de provar i dir-me com queda... ;) I tant, s'ha de provar, m'ho apunto a pendents!!
      Una abraçada!!!

      Elimina
  3. un délice ces briwats; ramadan karim bella

    ResponElimina
  4. Que bons a veure si trobo un moment i te'ls copio!!

    ResponElimina
  5. Una delicia de ben segur!!! gràcies maca.

    ResponElimina
  6. Es que tant sols de veure'ls ja m'entra salivera, que bons, gracies per la recepta.

    ResponElimina