dijous, 1 de setembre de 2011

Amanida de cigrons a la marroquina

Amanida de cigrons a la marroquina

Jo sóc una gran amant de les amanides -ja es pot endevinar per la quantitat de receptes diferents que n'he penjat-. En menjo durant tot l'any, però és evident que a l'estiu les gaudeixo doblement, per la seva frescor i per la gran varietat d'ingredients amb què les podem fer.

La recepta l'he tret del lloc La cuisine marocaine -en francès, com gairebé tots els sites de cuina marroquina-. Us recomano que la visiteu, jo sobretot utilitzo el buscador per quan tinc un ingredient i no sé ben bé quina recepta fer, d'aquesta manera sempre trobo una bona idea. A més de cuina marroquina, també tenen plats algerians, tunissians, libanesos i de la cuina jueva magribina.

Ingredients per una persona

1 grapat de cigrons cuits
1 tomàquet gros
Una ceba petita de Figueres
Un bon raig d'oli d'oliva
El suc d'un quart de llimona
Una mica de julivert, coriandre o menta picada
Sal
Pebre negre
Un polsim de comí mòlt
Una miqueta de pebre vermell dolç

Preparació

Pelem i tallem petit el tomàquet i la ceba.

Barregem bé tots els ingredients i espècies i deixem marinar una estona a la nevera.

Bon profit!

12 comentaris:

  1. mmm m'encanten les amanides de llegums, aquesta me l'apunto! petons!

    ResponElimina
  2. Les amanides no eren precisament una cosa molt atractiva per a mi, però desde fa uns anys la cosa ha anat canviant i ara me les miro d'una altra manera.

    Això sí, a l'estiu me les miro dues vegades... i despres NYAM! :)

    ResponElimina
  3. @Seelenschmerz, a mi també m'agraden molt, perquè són molt completes i nutritives!

    @starbase, menja, menja amanida, menja salut! ;) suposo que el secret és afegir ingredients nous perquè no cansin... :D

    ResponElimina
  4. Mira que es fàcil la recepta, no es pot fer amb alguna altre llegum?, es que a mi els cigrons no m'agraden. En canvi entra d'allò mes be per els ulls.

    ResponElimina
  5. que guisito más completo, y con qué pinta!!!

    ResponElimina
  6. Una recepta tan sana com saborosa, m'apunto a fer-la a casa!

    ResponElimina
  7. @Marta, i tant, prova amb llenties i mongetes, és tant o més bona! :)

    @Sole, sí, a mi me encanta hacerlas porque es un plato muy nutritivo y completo :)

    @Visc a la Cuina, sí, sí, fàcil i molt bona, i amb la calor que encara fa, ve molt de gust!

    ResponElimina
  8. Les amanides de llegums m'encanten, em recorda una mica al empedrat català, a més a més els cigrons son tan nutritius :-)

    ResponElimina
  9. exacte! no és altre cosa que un empedrat, queda palès que uns i altres tenim plats pràcticament iguals... :)

    ResponElimina
  10. Nosaltres en mengem sovint així... però no hi posem espècies, la pròxima vegada (que serà aviat) ho provaré amb el teu amaniment.

    ResponElimina
  11. Uuuf ... que bones!, Els llegums en amanida són la meva forma preferida de menjarles, tenen poques greixos, són super nutritives i amb un plat únic quedes genial ...
    Em guardo la vostra recepta fa una pinta genial
    petonets

    ResponElimina
  12. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina