dijous, 7 d’abril de 2011

Faves a la marroquina, faves de primavera


Amb aquesta recepta participo en la "Recepta del 15", un repte que organitzen cada mes els blocs de Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta. Aquest mes d'abril ens proposen receptes a base de faves, i per primer cop, m'he animat, ja que les faves són una de les menges més populars a Marroc.

En aquesta època (bé, a Marroc les cullen abans, gràcies al seu bon temps) trobem múltiples plats amb faves.

Les faves tendres, les trobem en tagins a base de carn de vedella o xai o bé cuinades amb espècies i servides tèbies o fredes. Si són ben tendres, es mengen amb la pell i tot, en el cuscús, per exemple,  o cuites senceres amb espècies al vapor.

Les faves seques s'utilitzen en menys receptes: les trobem en forma de puré -la bisara- o com un ingredient més de diferents sopes -harira-.

Doncs bé, la recepta d'avui és a base de faves tendres amb espècies, fàcil i saborosa.
Les quantitats són petites, ja que només n'he fet un platet per acompanyar.



Ingredients

Faves tendres pelades (un platet just)
1 gra d'all picat
Sal
Un raig d'oli d'oliva
1 cullerada sopera de suc de llimona
1/2 c de cafè de pebre vermell dolç
3/4 c de cafè de comí mòlt
1 c de cafè de coriandre picat

Per decorar
Unes tires de llimona confitada
Unes olives morades (facultatiu)

Preparació

Primer cal que fem un petit tall a les faves.

En un cassó o una cassola petita, barregem directament tots els ingredients: faves, all picat, sal, oli, suc de llimona, comí, pebre vermell i coriandre. Cobrim d'aigua i posem el cassó a coure. Tapem i deixem fer a foc suau uns 35 minuts, fins que veiem que les faves són ben cuites. El suc haurà reduït; sinó, deixem fer uns minuts amb la cassola destapada.

Bessaha wa raha, bon profit!

17 comentaris:

  1. que bones! amb tantes espècies han de tenir un gust bonissim!

    ResponElimina
  2. Buf!!! Primer primeríssima en la Recepta del 15 d'aquest mes... jejejeje!!
    moltes gràcies per participar amb aquest plat tan i tan bo, estic segura que m'encantaria!
    Petonets maca!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Hola!
    Quina delícia de plat!!!! amb el que m'agraden les espècies, han de quedar perfectes amb les faves. Petonets

    ResponElimina
  4. mersi!! aquest plat, fins i tot a mi, que no sóc gaire amant de les faves, m'agrada...!
    I per la rapidesa, ja ho diuen... feina feta no fa destorb!! :D

    ResponElimina
  5. Quina recepta més bona!!! a més tinc llimones confitades (fa com dos mesos...suposo que no passa res) i les faves m´agraden molt...ja tinc sopar per avui :)) petonets

    ResponElimina
  6. me gustan todos los sabores que lleva, el oliva, el limón y el comino auguran un buen final :)

    ResponElimina
  7. Ostres, tinc unes favetes a casa que.... quines idees tan bones que ens has donat :)

    ResponElimina
  8. Una recepta perfecta i diferent per cuinar les faves!

    ResponElimina
  9. Una recepta ben senzilla, no per això menys bona. Bon fi de setmana.

    ResponElimina
  10. M'agrada molt aquesta recepta. Tinc de tot, o sigui que aquesta setmana les prepararé. Gràcies per compartir-la.

    PEtons i que tinguis una bona setmana!!!

    ResponElimina
  11. Un plat deliciós. Una aportació a la "recepta del 15" fantàstica per donar a conèixer altres possibilitats de la fava en cuines una mica més llunyanes ;)
    Gràcies per participar
    Petonets!

    ResponElimina
  12. Han de ser molt aromàtiques!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Per cert, tu que "ho tens fàcil" no t'animes a participar a la recepta viatgera?

    ResponElimina
  14. mersi!! :)
    ja ho vaig veure, això de la recepta viatgera, però jo potser n'hauria de fer una que no fos del Marroc, no? ;) i tenint en compte que segurament triaria una recepta índia, però que tampoc no hi he estat mai... no sé com ho justificaria! :D

    ResponElimina
  15. de tota manera, com que tinc temps fins el 7 de maig, ja aniré rumiant què podria fer... :D

    ResponElimina
  16. jajajaja, a tu tampoc t'agraden les faves???? aiaiaiaiia. Un plat molt interessant! petonets

    ResponElimina
  17. jaja, t'has fixat que molts dels blogs que han fet la recepta del 15 de faves confessen que no els agraden però la recepta els ha sortit boníssima...?? a veure si ens serveix per reconciliar-nos amb les faves... :D

    ResponElimina