dijous, 8 de maig del 2014

Tagin de pollastre amb pèsols


Ahir us ho deia al facebook, últimament no és que no cuini, és que cuino coses molt normals i amb poc glamour... d'acord, molt normals per casa meva: del tagin de pastanaga, patates i pèsols, passo al de kefta i ous, vaig al de carn i mongeta verda i torno a començar...

Podem dir que els ingredients de base dels tagins quotidians dels marroquins són la carn -de pollastre o de vedella- i la patata, i sobre aquests dos ingredients es fan mil combinacions per anar variant els tagins, per sofisticar-los o simplificar-los. Si al pollastre i patata li afegim unes rodanxes de tomàquet, hi posarem pebre vermell dolç i obtindrem un tagin d'un magnífic color grana. Si ens tira més el color ambre, hi posarem mitja llimona confitada, gingebre i cúrcuma. I no necessitem res més, només un bon pa per anar sucant, tot i que sempre s'agraeix enriquir-los amb les verdures de temporada que tenim a l'abast. 
 
Ingredients per a dues persones

2 ó 3 trossos de pollastre
1 patata grossa tallada en quatre
4 ó 5 grapats grossos de pèsols frescos o congelats
1 ceba de Figueres picada
1/2 llimona confitada
1 cullerada sopera de coriandre o julivert picat
Un polsim de pebre negre
1/2 culleradeta de cafè de gingebre
1/2 culleradeta de cafè de cúrcuma
Sal
Oli d'oliva o girasol 

Preparació

Escalfem una mica d'oli en un tagin i enrossim els trossos de pollastre. Un cop marcats, hi afegim la ceba picada, tapem i deixem fer entre cinc i deu minuts, fins que comenci a transparentar.

Hi afegim la sal, el pebre negre, el gingebre, la cúrcuma, ho barregem i hi afegim les patates tallades en quatre, els pèsols i el tros de llimona confitada, que haurem rentat uns segons sota l'aixeta, per treure'n l'excès de sal. Cobrim amb un got d'aigua, tapem, i coem a foc mitjà uns quaranta minuts. Quan faltin uns deu minuts per acabar la cocció, hi afegirem el coriandre o julivert picats.

Si servim aquest tagin tan senzill amb pa casolà acabat de fer, tindreu un menjar de festa major, paraula!

Bessaha wa raha, bon profit!

2 comentaris: