Ahir us ho deia al facebook, últimament no és que no cuini, és que cuino coses molt normals i amb poc glamour... d'acord, molt normals per casa meva: del tagin de pastanaga, patates i pèsols, passo al de kefta i ous, vaig al de carn i mongeta verda i torno a començar...
Podem dir que els ingredients de base dels tagins quotidians dels marroquins són la carn -de pollastre o de vedella- i la patata, i sobre aquests dos ingredients es fan mil combinacions per anar variant els tagins, per sofisticar-los o simplificar-los. Si al pollastre i patata li afegim unes rodanxes de tomàquet, hi posarem pebre vermell dolç i obtindrem un tagin d'un magnífic color grana. Si ens tira més el color ambre, hi posarem mitja llimona confitada, gingebre i cúrcuma. I no necessitem res més, només un bon pa per anar sucant, tot i que sempre s'agraeix enriquir-los amb les verdures de temporada que tenim a l'abast.
Ingredients per a dues persones
2 ó 3 trossos de pollastre
1 patata grossa tallada en quatre
4 ó 5 grapats grossos de pèsols frescos o congelats
1 ceba de Figueres picada
1/2 llimona confitada
1 cullerada sopera de coriandre o julivert picat
Un polsim de pebre negre
1/2 culleradeta de cafè de gingebre
1/2 culleradeta de cafè de cúrcuma
Sal
Oli d'oliva o girasol
Preparació
Escalfem una mica d'oli en un tagin i enrossim els trossos de pollastre. Un cop marcats, hi afegim la ceba picada, tapem i deixem fer entre cinc i deu minuts, fins que comenci a transparentar.
Hi afegim la sal, el pebre negre, el gingebre, la cúrcuma, ho barregem i hi afegim les patates tallades en quatre, els pèsols i el tros de llimona confitada, que haurem rentat uns segons sota l'aixeta, per treure'n l'excès de sal. Cobrim amb un got d'aigua, tapem, i coem a foc mitjà uns quaranta minuts. Quan faltin uns deu minuts per acabar la cocció, hi afegirem el coriandre o julivert picats.
Si servim aquest tagin tan senzill amb pa casolà acabat de fer, tindreu un menjar de festa major, paraula!
Bessaha wa raha, bon profit!
Què bo!!! MMMMM!!!!
ResponEliminaL'estic fent pero encara no l'he probat. Fa una olor !! Mare meva !
ResponElimina