dijous, 30 de gener de 2014

Mhencha de pomes caramel.litzades

Mhencha de pomes caramel.litzades

Un postre fàcil, ràpid i boníssim, què més podem demanar? Aprofitant que l'altre dia vaig comprar un paquet de pasta brick al Mercadona (és novetat, ho vam comentar al facebook), he fet aquestes mini mhenchas i uns bricks salats que esperen pacientment al congelador.

La recepta de mhencha tradicional es fa farcint les fulles de ouarka o brick amb la mateixa pasta d'ametlla que vam fer servir pels briouats d'ametlla. Hem de farcir diverses fulles i anant-les enganxant totes per formar una mhencha de mida respectable (literalment, mhencha vol dir serp) i coure-la al forn.

Però avui en dia podem adaptar el concepte de mhencha al nostre gust, i utilitzar tant pasta brick com fer nosaltres mateixos una pasta brisa o bé farcir-la del que més ens vingui de gust, tant dolç com salat. La d'avui és una d'aquestes alternatives.

Ingredients per dues mhenchas
 Coure les pomes
Pel farcit
2 pomes petites
1 tros de mantega de la mida aproximada d'una cullerada sopera
1 cullerada sopera de sucre
1 beina de vainilla o bé una culleradeta de sucre avainillat

Per muntar la dues mhenchas
2 fulles de pasta brick
El farcit anteriorMuntem la mhencha
Una mica de mantega fosa

Preparació

Posem a coure les pomes tallades a daus petits amb el sucre, la mantega i les llavors de vainilla. Tapem i ho deixem fins que la poma estigui cuita.
Cargolem la mhencha
Pintem amb la mantega fosa una fulla de masa brick i superposem les dues meitats. Hi disposem el farcit i l'emboliquem primer en forma de canó i llavors el cargolem sobre si mateix.

Enfornem a temperatura mitjana uns deu minuts, fins que les fulles estiguin ben cruixents (al meu forn, entre 130 i 150º, sinó se'm socarrimen de seguida).

Servim tebi, decorant al nostre gust: amb una bola de gelat, amb ametlla o festucs picats per sobre.

Besaha wa raha, bon profit!

6 comentaris:

  1. Qué delicia, para disfrutar. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Quina pinta Georgina!
    Estic segur que està boníssim! A més, sembla senzill de fer, i ràpid, oi?

    Petons!

    ResponElimina
  3. M'agrada molt aquest postre, m'apuno la recepta!

    ResponElimina
  4. Tiene que estar de muerte. chukran :)

    Besos guapa.

    ResponElimina
  5. Wow, sembla deliciós, i fàcil de fer. M'emporto la recepta! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Quina dolça temptació, te una pinta temptadora i molt bona, gracies per la recepta.

    ResponElimina