Avui us porto un clàssic de la gastronomia marroquina: el cèlebre panaché. En efecte, aquest batut el podeu trobar arreu del Marroc, en qualsevol lleteria o cafè en trobareu de moltes classes. La base del panaché és la llet ben fresca, fruita i una mica de sucre, i a partir d'aquí, imaginació al poder! Un dels més apreciats és el que porta alvocat, ja que la matèria grassa d'aquest li aporta una cremositat incomparable. També en trobareu amb fruits secs, com ametlles o dàtils, o els endolcits amb mel en comptes de sucre.
És una delícia de la qual podem disfrutar-ne tot l'any, però és indispensable en la taula de l'iftar (el trencament del dejuni) del mes de Ramadà. Al contrari del que podríem pensar, pràcticament no es beu aigua durant l'iftar, sinó que se serveix el panaché o sucs de fruita (i sí, al cap d'una estona, un cop l'estòmac recuperat, es beu tanta aigua com es desitja). Com que l'alvocat s'oxida ràpidament, es prepara just els últims minuts abans de l'hora assenyalada.
Aquesta és la meva aportació a la Recepta del 15 que organitzen Xocolta desfeta i Els Fogons de la Bordeta, que aquest mes dediquen a les maduixes.
Aquí teniu la meva recepta:
Mig litre de llet sencera ben fresca
Mig alvocat gros
Cinc o sis maduixes
1 cullerada sopera de sucre
Ho posem tot en el vas de la batedora.
Ho batem bé, i a disfrutar!
Hola guapaaaa! Sí que había recibido tu comentario en el post del concurso, pero antes blogger tenía un problemilla y no podía acceder :(
ResponEliminaPero bueno, ya está el plazo ampliado! ^_^ Esperaré tu receta y mientras me bebo ese rico batido que nos has puesto bien fresquito. ¡¡¡Que hace una calor tremenda!!!
Besitooooos
gracias!!
ResponEliminaes verdad, durante toda la mañana ha sido imposible acceder a blogger!
Saludos,
Que bien esta receta!! No la conocía y me parece fantástica! Besos
ResponEliminaquin batut més energétic!!!! mai hagués pensat posar-hi alvocat. Petonets guapa
ResponEliminaAixò ha de ser una delícia, me l'apunto per a la caloreta que ja es deixa sentir!
ResponEliminaSort que has pogut recuperar l'entrada, la Recepta del 15 no es podia deixar perdre una recepta tan bona i amb tanta història! Ha de ser molt bo :)
ResponEliminaGràcies per participar maca!
Petonets
Sandra
mersi! és un batut ben fàcil i ben bo! :)
ResponEliminai si, finalment ha tornat a aparèixer l'entrada, però els comentaris que tenia sí que s'han quedat pel camí... :(
Nyampfs, quina bona fila ... :)
ResponEliminamersi, guapu... sí que és molt bo!
ResponEliminammm... em sembla que els teus bigotis em sonen!! XD
fins dilluns!
Sempre aprenem coses noves.
ResponEliminaNo coneixia aquesta beguda.
Bona cuina
Quin batutmés bo!!ha d'estar deliciós! m'encanta! una molt bona aportació!
ResponEliminaPetonetss
No ho havia sentit mai, però ha d'estar espectacular això! I ben sanot ;)
ResponEliminaPetonets i gràcies per participar. Quin luxe!
moltíssimes gràcies! a més la gràcia del batut és que es pot fer amb el que tingueu per la nevera... sempre surt bo! :)
ResponEliminaMandarina, venir al teu blog és un plaer perquè sempre em descobreixes noves coses que per mi són del desconegudes. :)
ResponEliminaPetons!
Hola guapa tu
ResponEliminahummm que bo, anotada queda i
mil petonetes Susanna
Jo no en sabia d'aquesta beguda, però amb els ingredients que porta te que estar bona tant si com si.
ResponEliminamoltíssimes gràcies! Sí, sí, és bo i molt sa!
ResponEliminaUna abraçada,
Oh!! al marroc no podíem parar de beure'n, que bo!!
ResponEliminapel meu gust el millor de tots el de llet amb alvocat y sucre!!!!
ResponEliminaMmmm que opción tan buena, con fresas.. con plátano y aguacate ya lo había hecho.. este me lo quedo pendiente!!
ResponEliminaQuin batutmés bo!!ha d'estar deliciós! m'encanta!
ResponEliminaHola guapa tu
ResponEliminammmm, i like this.
ResponElimina