dimecres, 11 de maig de 2011

Panaché de Ramadà amb maduixes


Avui us porto un clàssic de la gastronomia marroquina: el cèlebre panaché. En efecte, aquest batut el podeu trobar arreu del Marroc, en qualsevol lleteria o cafè en trobareu de moltes classes. La base del panaché és la llet ben fresca, fruita i una mica de sucre, i a partir d'aquí, imaginació al poder! Un dels més apreciats és el que porta alvocat, ja que la matèria grassa d'aquest li aporta una cremositat incomparable. També en trobareu amb fruits secs, com ametlles o dàtils, o els endolcits amb mel en comptes de sucre. 

És una delícia de la qual podem disfrutar-ne tot l'any, però és indispensable en la taula de l'iftar (el trencament del dejuni) del mes de Ramadà. Al contrari del que podríem pensar, pràcticament no es beu aigua durant l'iftar, sinó que se serveix el panaché o sucs de fruita (i sí, al cap d'una estona, un cop l'estòmac recuperat, es beu tanta aigua com es desitja). Com que l'alvocat s'oxida ràpidament, es prepara just els últims minuts abans de l'hora assenyalada.

Aquesta és la meva aportació a la Recepta del 15 que organitzen Xocolta desfetaEls Fogons de la Bordeta, que aquest mes dediquen a les maduixes. 

Aquí teniu la meva recepta:
Mig litre de llet sencera ben fresca
Mig alvocat gros 
Un plàtan
Cinc o sis maduixes
1 cullerada sopera de sucre
Ho posem tot en el vas de la batedora.
Ho batem  bé, i a disfrutar!



20 comentaris:

  1. Hola guapaaaa! Sí que había recibido tu comentario en el post del concurso, pero antes blogger tenía un problemilla y no podía acceder :(

    Pero bueno, ya está el plazo ampliado! ^_^ Esperaré tu receta y mientras me bebo ese rico batido que nos has puesto bien fresquito. ¡¡¡Que hace una calor tremenda!!!

    Besitooooos

    ResponElimina
  2. gracias!!
    es verdad, durante toda la mañana ha sido imposible acceder a blogger!
    Saludos,

    ResponElimina
  3. Que bien esta receta!! No la conocía y me parece fantástica! Besos

    ResponElimina
  4. quin batut més energétic!!!! mai hagués pensat posar-hi alvocat. Petonets guapa

    ResponElimina
  5. Això ha de ser una delícia, me l'apunto per a la caloreta que ja es deixa sentir!

    ResponElimina
  6. Sort que has pogut recuperar l'entrada, la Recepta del 15 no es podia deixar perdre una recepta tan bona i amb tanta història! Ha de ser molt bo :)
    Gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. mersi! és un batut ben fàcil i ben bo! :)
    i si, finalment ha tornat a aparèixer l'entrada, però els comentaris que tenia sí que s'han quedat pel camí... :(

    ResponElimina
  8. mersi, guapu... sí que és molt bo!
    mmm... em sembla que els teus bigotis em sonen!! XD
    fins dilluns!

    ResponElimina
  9. Sempre aprenem coses noves.
    No coneixia aquesta beguda.
    Bona cuina

    ResponElimina
  10. Quin batutmés bo!!ha d'estar deliciós! m'encanta! una molt bona aportació!
    Petonetss

    ResponElimina
  11. No ho havia sentit mai, però ha d'estar espectacular això! I ben sanot ;)
    Petonets i gràcies per participar. Quin luxe!

    ResponElimina
  12. moltíssimes gràcies! a més la gràcia del batut és que es pot fer amb el que tingueu per la nevera... sempre surt bo! :)

    ResponElimina
  13. Mandarina, venir al teu blog és un plaer perquè sempre em descobreixes noves coses que per mi són del desconegudes. :)
    Petons!

    ResponElimina
  14. Hola guapa tu

    hummm que bo, anotada queda i

    mil petonetes Susanna

    ResponElimina
  15. Jo no en sabia d'aquesta beguda, però amb els ingredients que porta te que estar bona tant si com si.

    ResponElimina
  16. moltíssimes gràcies! Sí, sí, és bo i molt sa!
    Una abraçada,

    ResponElimina
  17. Oh!! al marroc no podíem parar de beure'n, que bo!!

    ResponElimina
  18. pel meu gust el millor de tots el de llet amb alvocat y sucre!!!!

    ResponElimina
  19. Mmmm que opción tan buena, con fresas.. con plátano y aguacate ya lo había hecho.. este me lo quedo pendiente!!

    ResponElimina