dijous, 11 d’agost del 2011

Bricks fàcils de tonyina i ou dur

Bricks fàcils de tonyina i ou dur

Aprofitant que aquest mes tot va a mig gas, segueixo amb la meva sèrie de receptes escandalosament fàcils. Avui, uns bricks de tonyina i ou dur que es fan en menys temps que el que es necessita per llegir el post. I sí, perfectes per presentar a l'iftar!

Ingredients

Fulles de brick (fulles de ouarka)
Ous durs
Tonyina ben escorreguda
Ceba picada 
Un polsim de sal
Una mica de pebre negre
Una mica de julivert picat

Preparació

Preparem el farcit picant ben petit l'ou dur, la tonyina ben escorreguda, la ceba -per mi tendra o ben dolça-, i ho amanim amb el julivert, la sal i el pebre negre.
Per fer els bricks, partim la fulla de pastilla en dos (o en tres, si volem els bricks més petits), posem una bona cullerada de farcit en un extrem i dobleguem fent triangles. Com que aquests bricks són dit i fet, no cal pintar la fulla amb oli o mantega fosa, ni segellar-la amb ou batut, simplement els col.loquem de forma que quedin tancats i els fregim de seguida en oli de girasol de seguida. Sinó els fregim de seguida, sí que els haurem de pintar amb oli o mantega, ja que la fulla de brick s'asseca de seguida i es trenca.

També els podem coure al forn pintant-los amb mantega fosa o oli, però amb aquest farcit és millor fregir-los perquè queden més saborosos. Amb d'altres farcits, com la típica carn picada, sí que és millor coure'ls al forn per no carregar-los de greix.

Bon profit!

10 comentaris:

  1. Se'm fa la boca aigua, deuen ser boníssims!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Qué bó!

    Agafo un per al magrub i ho provo.

    Un petonet.

    ResponElimina
  3. que ricos! yo hago unos muy parecidos pero se llaman Boreks. Me encanta todo lo que se haga con la masa filo :)

    ResponElimina
  4. @Sandra, estan boníssims, i el millor és que més senzill, impossible!

    @Maryam, que vagin de gust! :D una abraçada!

    @Sole, en el Maghreb los llaman indistintamente bricks, briouats o böreks (con todas sus diferentes grafias como boureks, etc)pero todo es lo mismo. Lo que sí que se utiliza la masa brick y no la masa filo, son un poco diferentes... eso sí, todas buenísimas! Un saludo,

    ResponElimina
  5. ostres, ara sí que em deixes parada... no n'hi ha a les carnisseries halal? És on la compro jo... I si no n'hi ha com fan els briouates de ramadà? Que no sigui que se'ls hagi acabat...! En alguns hipers grans també en venen, ja em diràs si tens sort!
    Una abraçada! :)

    ResponElimina
  6. m'encanten aquest tipus d'aperitius!! Demà en tinc pensat de fer un de brick amb formatge, sobrassada i ou! ja el veuràs! PETONS

    ResponElimina
  7. Quina pinta semblen empanades, jo miraré a veure si per les tendes del meu barri n'hi ha, amb el que porten han de ser delicioses.

    ResponElimina
  8. que boo!!! amb el que m'agraden les sardines!!!

    ResponElimina