dijous, 3 de març del 2011

Tcharmila, la salsa de tomàquet marroquina


La tcharmila és una salsa de tomàquet senzilla perfecta per acompanyar el plat que més ens agradi. Al Marroc, on més la trobem és acompanyant al peix fregit. Quan es prepara aquest àpat, normalment es porten a taula dues o tres amanides diferents, patates fregides, el peix i la tcharmila, tot presentat en platets petits. I pa, és clar!

La tcharmila també es pot menjar amb pa, o directament, sola.


En quant al nom, cal dir que tant l'anomenen "tcharmila" com "tcharmoula", però donat que hi ha un adob que tothom en diu "tcharmoula" -s'utilitza per marinar el peix que es courà al tagin o al forn, a base de coriandre i espècies-, per la salsa de tomàquet d'avui sempre en dic tcharmila i així queden ambdues ben diferenciades.


Ingredients

1 ceba grossa de Figueres
2 tomàquets madurs, pelats i tallats ben petits o ratllats
2 dents d'all picades
1 cullerada sopera de coriandre picat
1 cullerada de cafè de pebre vermell dolç
1 cullerada de cafè de ras el hanout
Sal
Oli d'oliva


Preparació

Tirem un raig d'oli en una paella i hi tirem la ceba picada. La deixem fer uns bons deu minuts, fins que es torni transparent. Llavors hi tirem el tomàquet tallat petit, l'all, el coriandre, el pebre vermell i el ras el hanout. Coem uns minuts, barrejant bé tots els ingredients i hi aboquem un got d'aigua. Deixem coure uns quinze minuts.

Bon profit!

9 comentaris:

  1. wow! casi, casi que puedo oler el plato desde acá! la foto está impecable, acompañada de la receta despierta los sentidos... :)

    ResponElimina
  2. gracias Sole... qué feliz me hace tu comentario! la salsa es fácil e infalible... y por la foto, viniendo de una experta como tú...! :D

    ResponElimina
  3. Aquesta salsa ha d'estar més que bona!! Jo amb una miqueta de pa em faria molt feliç...

    ResponElimina
  4. Em torna boja la salsa de tomaquet! No habia pensat mai això de posar-hi coriandre i ras el hanout, les dues m´agraden o sigui que a la pròxima...
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  5. Te molt bona pinta , ja i sucaria un tros de pa , aviat tindré mes temps lliure i començaré a robar receptes.

    ResponElimina
  6. Je t'ai répondu ;) Merci pur le partage de cette cette, ça a l'air d'être un délice !!

    Sarah

    ResponElimina
  7. Que bona que ha de ser aquesta salsa!! me l'apunto, segur que la faré! He arribat al teu blog a través del facebook d'els fogons de la bordeta, amb el teu permís em quedo a xafardejar una estoneta! Em fascina saber coses d'altres cuines... :)

    ResponElimina
  8. Marhaba!! Benvinguda! Espero que t'agradi, et puc assegurar que totes les receptes són delicioses! :)

    ResponElimina