divendres, 19 de juliol de 2013

Tagin de pèsols, pastanaga i patata


El tagin de pèsols, pastanaga i patata a casa és un dels tagins "de diari". És el tagin que més preparem perquè és senzill, saborós, econòmic i admet tota classe de variacions:  vedella o pollastre (o si volguéssim, xai), amb pastanaga o sense, amb més o menys patata, i fins i tot, sense pèsols. És bàsic que hi quedi una mica de salsa per poder-hi sucar pa sense complexos.

És un tagin que podeu preparar per aquestes diades de ramadà, ja que a més de la proteïna que ens aporta la carn, el fet de menjar-lo amb pa abundant aconsegueix que l'energia que ens aporta s'alliberi gradualment i de forma sostinguda, cosa que cal tenir molt en compte durant aquestes llargues jornades de dejuni.

Ingredients per quatre persones

Carn de vedella (aproximadament 400 grams, amb os) tallat a trossos grossos
Un parell de patates grosses
4 ó 5 pastanagues
Un bon grapat de pèsols frescos o congelats
1 ceba de Figueres picada
1 gra d'all picat
Una cullerada sopera de coriandre picat
1 polsim de pebre negre
1 culleradeta de cafè de gingebre
1 polsim de cúrcuma
Sal
Oli de girasol o oliva

Preparació

Escalfem una mica d'oli en una cassola o una olla exprés. Hi afegim les carn tallada a trossos, la ceba i l'all picats. Ho deixem fer uns deu minuts, fins que la ceba comenci a transparentar. Hi afegim la sal i les espècies, un got d'aigua, tapem i deixem coure a foc baix fins que la carn sigui ben tendra (en una cassola, almenys una hora, en olla exprés, uns vint minuts).

Quan la carn estigui pràcticament a punt, hi afegirem les patates, les pastanagues i els pèsols. Hi tirem el coriandre picat, hi afegim una mica més d'aigua, tapem i coem durant trenta minuts.

Passat aquest temps, ja ho tindreu, ja ho veieu, és un dels tagins més fàcils que hi ha!

Bessaha wa raha, bon profit!

12 comentaris:

  1. Que bo, Georgina!!! Ja ho dic jo, totes les civilitzacions del Mediterrani ens assemblem tant!!!
    Bon cap de setmana, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma, i tant que ens assemblem els mediterranis, estic descobrint que més del què em pensava!
      Bon cap de setmana!

      Elimina
  2. Quina recepta més rebona!!! Per cert, a mi el coriandre no em fa massa. Crec que té un sabor molt pronunciat que es menja la resta. El podra substituir per julivert picat? I, si en comptes de vedella hi pose pollastre, potser la cuita hauria de ser menys llarga, no?
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Francesc!
      I tant, si no t'agrada el coriandre, canvia'l per julivert, cap problema (a Marroc es fa servir també, o sigui que serà igual d'autèntic ;)
      I si fas servir el pollastre, hi haurà d'estar menys estona, en total jo el deixo 45 minuts (uns 20 minuts sol i després i hi poso les patates i els pèsols).
      Salut,

      Elimina
  3. Opino com la Gemma...que bo i que similar a alguns dels nostres estofats!!!!
    M'ecanta l'aspecte que te... jo en voldria un bon platet ara mateix!

    ResponElimina
    Respostes
    1. totalment d'acord, només es potencien algunes espècies, per la resta, ben similars als nostres guisats :)
      una abraçada,

      Elimina
  4. M'has matat. Quina pintassa te!!
    :)
    un petonet

    ResponElimina
  5. Ostres quina bona pinta! De ben segur que ho probo!

    ResponElimina
  6. Te cara d'estofat, molt bona pinta.

    ResponElimina