Ja tornem a estar en ramadà! El dimecres començarà el mes sagrat dels musulmans. La majoria sabem que s'abstenen de menjar, beure, fumar i mantenir relacions sexuals des l'alba fins a la posta de sol, però desconeixem que aquest mes és un període de reflexió, durant el qual el creient aprofundeix en l'estudi de l'Alcorà, durant el qual la seva fe es reforça i intenta posar-ho en pràctica essent més generós i benèvol, evitant els mals actes, insults i agressions.
És també una festa gastronòmica en tota regla, per paradoxal que sembli. Totes les tardes, unes tres hores abans de l'iftar del vespre que trencarà el llarg dejuni diari, les mestresses de casa s'apressen a preparar la insubstituible harira -una sopa molt energètica i reconstituent-, m'semmens, kika, bricks salats, i tota mena de d'atractius delicatessen. El dejú tradicionalment es trenca amb tres dàtils, tal i com ho feia el profeta Muhammad. Més tard arribarà l'hora de sopar pròpiament i a l'alba, el suhur. Us convido a llegir-ne tots els detalls en l'apunt del ramadà i la gastronomia marroquina.
Aquest serà un dels últims anys on les jornades de dejú s'allarguen tant. Com que els musulmans es regeixen pel calendari lunar i aquest és uns 11 dies més curt que el calendari gregorià, el pròxim any el ramadà començarà el 29 de juny de 2014, el 2015, el 19 de juny i així successivament. Com sempre, cal esperar a última hora per tal que els savis anunciïn si l'endemà canvia el mes o no, segons el dictamen dels experts que observen la lluna. Aquest post n'és una prova, ja que inicialment tots els càlculs apuntaven a que el primer de ramadà seria avui dimarts, però ahir nit, en no observar la lluna, s'ha decidit que aquest mes de xaba'an tenia trenta dies, per tant, ramadà comença dimecres.
Us deixo amb algunes idees per l'iftar o simplement per quan ens vinguin més de gust, us desitjo un molt feliç mes de ramadà!
És també una festa gastronòmica en tota regla, per paradoxal que sembli. Totes les tardes, unes tres hores abans de l'iftar del vespre que trencarà el llarg dejuni diari, les mestresses de casa s'apressen a preparar la insubstituible harira -una sopa molt energètica i reconstituent-, m'semmens, kika, bricks salats, i tota mena de d'atractius delicatessen. El dejú tradicionalment es trenca amb tres dàtils, tal i com ho feia el profeta Muhammad. Més tard arribarà l'hora de sopar pròpiament i a l'alba, el suhur. Us convido a llegir-ne tots els detalls en l'apunt del ramadà i la gastronomia marroquina.
Aquest serà un dels últims anys on les jornades de dejú s'allarguen tant. Com que els musulmans es regeixen pel calendari lunar i aquest és uns 11 dies més curt que el calendari gregorià, el pròxim any el ramadà començarà el 29 de juny de 2014, el 2015, el 19 de juny i així successivament. Com sempre, cal esperar a última hora per tal que els savis anunciïn si l'endemà canvia el mes o no, segons el dictamen dels experts que observen la lluna. Aquest post n'és una prova, ja que inicialment tots els càlculs apuntaven a que el primer de ramadà seria avui dimarts, però ahir nit, en no observar la lluna, s'ha decidit que aquest mes de xaba'an tenia trenta dies, per tant, ramadà comença dimecres.
Us deixo amb algunes idees per l'iftar o simplement per quan ens vinguin més de gust, us desitjo un molt feliç mes de ramadà!
Ramadán Moubarak Said. Us desitgem que tingueu un feliç ramadà
ResponEliminaMoltes gràcies, Georgina, esperava la teva entrada! :)
ResponEliminaAhir els hi explicava als meus fills, els hi deia, demà comença el ramadà, però veig que serà dimarts, doncs tenim uns veïns musulmans i sempre ens atrau les tradicions i costums dels de lluny, no?
Moltes i moltes gràcies, que tingueu un bon ramadà! <3
Puff! Cuinar totes aquestes coses bones sense poder tastar-ne res fins la posta de sol... jo no podria! >_<
ResponEliminaUn ptó!
Que et vagi be el ramadà .Petonets.
ResponEliminaEl trobo tot bonísim....
ResponEliminaEncantada de conèixe't.