dimecres, 23 de febrer del 2011

Fòrum Gastronòmic Girona 2011


Ahir vaig anar al Fòrum Gastronòmic de Girona. Hi volia anar el diumenge, per poder coincidir amb els blocaires, però finalment va haver de ser ahir dimarts.

Tal i com deia l'starbase en la seva crònica, quan un recull l'acreditació, realment sent com si recollís un trofeu. Ho considero un petit premi a la feina constant que es dedica al bloc.

I parlant de feina, em sembla just per l'organització del Fòrum dedicar unes línies sobre les meves impressions.

En quant a la disposició de l'espai, em va semblar que les indicacions sobre la ubicació dels estands i dels propis pavellons, eren pobres i confuses. La solució era, doncs, repassar els pavellons de dalt a baix.

En quant als expositors, en surto realment contenta de l'atenció de tots. Tot i que no tenia in mente fer un "firatast" ni recollir fulletons, vaig acabar amb la panxa ben plena i amb una bossa que pesava moltíssim, plena de llibres i revistes (revistes com l'Apicius, de pes específic important, tant com el seu preu...35 euros cadascuna... i me'n van regalar dues...).

De les degustacions tinc que destacar la infusió de ratafia sense alcohol de la casa Alma, espectacular, i els dolços de la Red de Juderías de España, qui va tenir la gentilesa d'obsequiar-me amb un parell de llibres, un de receptes i l'altre de costums jueus a la cuina, que són molt semblants als dels musulmans. Lamentablement és la política qui els separa, ja que a nivell de costums culinaris, aliments permesos i en d'altres camps, són molt semblants.

També vull destacar el moviment Slow Food, qui tenia també un estand a la fira. Va ser molt agradable poder conversar amb ells, ja que la cuina marroquina i aquest moviment comparteixen molts elements d'una mateixa filosofia: sostenibilitat, ecologia, optimització dels recursos i recuperació de la tradició gastronòmica.
 

Resumint, una jornada molt positiva en tots els aspectes, tot i que jo, per temàtica, la major part de les propostes no les puc aplicar a la meva cuina. De tota manera és positiu mirar altres horitzons de tant en tant. Ara a esperar la propera fira... fins d'aquí dos anys!

7 comentaris:

  1. Si que és xul.lo passejar el Fòrum si, jo aquest any no he recollit res perque com que anàvem en grup no vaig conversar gaire amb la gent dels stands. Si arribo a saber que donàven Apicius als que s'ho treballaven m'hi passo tota la tarda donant-los la xapa... XDD

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. això de la revista sí que va curiós... primer em va regalar el número passat, i després va veure el "PR" de l'acreditació, i em va donar també l'actual... :D

    ResponElimina
  3. Hola guapa tu,

    jo i vaig anar convidada crec que ja fa 3 anys, i em va agradar molt, varis xef ´s donaven diferents "xarrades" i vaig intentar d´aconseguir una entrada pel Xec F.ADRIÀ, NO VA SER POSSIBLE,....

    Mil petonets Susanna

    ResponElimina
  4. Llàstima de no poder anar.. Però amb les vostres cròniques, que agraeixo, és com si hagués estat. Moltes gràcies

    ResponElimina
  5. Jo no sabia que existia, te pinta d'estar molt be, jo ne he anat mai a cap, segur que t'ho deus passar d'alló mes be.

    ResponElimina
  6. Tota la raó amb la infusió de ratafia! La versió freda era boníssima :-)

    ResponElimina
  7. tinc pendent mirar-me bé la seva pàgina web per a veure on en puc comprar, perquè em va encantar!

    ResponElimina