L'ús de la llimona confitada és característic de la cuina marroquina. S'afegeix en els plats a base de pollastre i peix, als quals els aporta una frescor incomparable. Hem de recordar que només es fa servir la part de l'escorça en una petita quantitat, ja que el seu gust és molt intens, a més, hem de rentar-les abans per treure'ls l'excès de sal.
Podem comprar la llimona confitada en totes les carnisseries àrabs. Però si tenim un llimoner a mà o volem experimentar, les podem confitar nosaltres mateixos molt fàcilment.
Ingredients
Llimones
Sal gruixuda
Preparació
Les tallem en quatre sense arribar al final per no separar els trossos. Les obrim i hi tirem dues o tres cullerades de sal grossa. Disposem les llimones en un pot de vidre ben net (amb el pot ben rentat i havent-hi passat aigua bullent n'hi ha prou). Omplim el pot fins dalt de llimones.
Un cop el pot ple, o bé el tanquem sense més o bé li afegim aigua bullida

Guardem el pot en un lloc fresc i a l'abric de la llum durant almenys un mes.
Al cap del mes sí que hi he afegit aigua (bullida) perquè es conservin totes per igual. No és necessari guardar-les a la nevera, i igual que les olives, es pot formar un tel blanquinós a la superfície de l'aigua. En aquest cas, es retira sense més complicacions.
I ara ja la podem utilitzar en petita quantitat pels tagins com:
En tinc un pot que em va portar la meva mare!! :))
ResponEliminaJa les farè servir i en posarè un post!! :)))
Per cert, no es que em vulgui estalviar cap despesa d'enviament ni similar :-P però que sàpigues que tenim una trobada blocaire el 9 d'abril a Barcelona per a dinar i aprendre d'un expert que ens explicarà coses del món del cafè. Si t'hi vols apuntar...
Una abraçada.
ho vaig provar fa temps i van quedar molt bones...però en vaig fer masses i se'm van fer malbé :-(
ResponEliminaÒscar, t'he contestat al teu blog... mersi per recordar-me la trobada!
ResponEliminaAnirac, vas tenir-les molt de temps? perquè solen durar molt...
sí, es verdad, es indispensalbe el limón confitado en la cocina marroquí. excelente aportación, Mandarina!
ResponEliminaMoltes gràcies! No ho sabia. A veure si m'animo un dia a fer-ho... Petons
ResponEliminamersi, noies! :D
ResponEliminaAl final no els vaig preparar!
ResponEliminavaig comprar els pots i tot però les llimones eren massa grans i cabien molt poques.
A veure si els faig i tasto algun plat típic.
petons!
Doncs això de fer llimones confitades a casa ho hauré de provar!
ResponEliminaAnna, ja m'explicaràs! De tota manera, se'n gasta molt poca quantitat, o sigui que encara que en facis poques, et duraran molt de temps!
ResponEliminaVisc a la cuina, prova, prova, ja em diràs! ;)
Doncs a la Bordeta també ens hi apuntem, les he provat alguna vegada i dóna un toc fantàstic als plats!
ResponEliminaPetons!
Que curiós no en sabia res de les llimones confitades, serà qüestió de provar-ho.Gracies per la informació.
ResponEliminaFantastico! tengo muchos limones estaré encantada de prepararlo.
ResponEliminaSaludos Da & Mer
Ostres, llegint confitada pensava que era amb sucre i veig que es fa amb sal!! Que curiós.
ResponEliminaPetons!
Ves tu quina cosa!
ResponEliminaDec ser un llèpol com la Mercè, que també he pensat que estarien confitades amb sucre!!!
En buscaré i faré la tahine de pollastre i bròquil, que ha d'estar genial!!!
Salut!
jeje, doncs no, és per plats salats... i no donem idees, que ja sabem quant en són, de llaminers, els marroquins, encara en faran un nou dolç... :D
ResponEliminaM'agrada molt el comentari de fer-ho servir en petita quantitat. Jo en vaig fer servir en una recepta en quantitats ingents (com és costum en mi) i semblava que estigués regat amb colònia de llimona XD
ResponEliminasí, s'ha d'anar molt en compte, perquè té un gust molt intens... ahh i recordar-se de rentar-la, si no vols un plat ben salat ;) (experiència pròpia, jajaja)
ResponEliminaImporta sí los limones no tienen el mismo tamaño?gracias
ResponEliminaLo que se usa q es la piel?gracias
ResponEliminaSí no tengo sal gorda sirve co. La normal ?la misma cantidad?gracias
ResponEliminaHola!! Supongo que el tamaño de los limones no importa, si te caben en el bote. Lo que se usa entonces normalmente es la piel, aunque también he visto muchas veces como le echan al guiso medio limón directo, con pulpa y todo. Lo de la sal gorda y fina no te sabría decir, lo mejor es la sal gorda porque la fina va a penetrar demasiado en el limón... pero puedes probar con poca cantidad. Saludos!
EliminaHola Georgina, he descobert el teu blog tot buscant la recepta de les llimones confitades, en vaig fer dos pots, seguint fil per randa les teves instruccions, un esta molt be, al menys a cop d´ull, però a l´altre s´han florit les llimones, poca sal.? Puc comptar en que el que esta be, ho estigui realment.?
ResponEliminaO torno a començar de bell nou el process.?
Gracies.
i Felicitats per el blog, molt interesant
Hola Marta!! Benvinguda!!
EliminaLes llimones que se t'han florit segurament estaven fora de la salmorra, s'ha de posar un pes, ja sigui un platet de cafè o una pedra ben neta que faci que les llimones estiguin totalment submergides. Si estaven 100% submergides, molt poqueta sal hi devies tirar, tan poca com una culleradeta de cafè, o sigui que no crec que sigui el cas.
Per aprofitar les que se t'han florit, depèn de com ho vegis, si és poca cosa les pots tallar i fer-les servir, i si no te'n refies, fes-ne un altre pot...
Per cert que a mi sempre m'havien dit d'utilitzar sal grossa i no cal, la fina també serveix, haig d'actualitzar aquesta entrada que és massa antiga ja...
Si tens qualsevol altre dubte, ja ho saps :)
Una abraçada,
Gràcies Georgina
Eliminano sembla gaire difícil de fer. M'encanta!
ResponElimina