dilluns, 20 de desembre del 2010

Tagin de carn amb carxofes i pèsols - Tajine alham jalbana wa lqoqe

Tagin de carn amb carxofes i pèsols

Feia dies que no penjava cap recepta, entre tanta festa no hi ha hagut temps per res...
Avui us deixo la recepta del tagin amb carxofes, no dubteu en provar-lo, és boníssim!
Sense més preàmbuls, us detallo la recepta, que és extreta de La cuisine marocaine, de Latifa Bennani-Smirès.

Ingredients per a tres o quatre persones

Un tros de carn de vedella d'uns 700 grs.
8 ó 10 carxofes
200 grs. de pèsols (congelats per mi)
1 ceba de Figueres picada
1 gra d'all picat
Un parell de rodanxes de llimona confitada
Un grapadet d'olives verdes o morades (a mi me'n van caure també de negres!)
Un polsim de pebre negre
1 culleradeta de cafè de gingebre
Uns brins de safrà
Una mica de colorant
Sal
Oli

Preparació

Posem la carn tallada en dos o tres trossos a l'olla a pressió. Afegir-hi la sal, la ceba i l'all picats, el pebre negre, el gingebre, el safrà, el colorant, l'oli, cobrir d'aigua i tancar l'olla a pressió.

Aquest mètode és molt comú a la cuina marroquina: no es sofregeix gens ni la carn ni les cebes, simplement s'ajunten tots els ingredients i es tanca l'olla a pressió. Les llarges coccions asseguren l'èxit dels plats. Tot i això, jo tinc el costum de sofregir primer una mica la carn i les cebes abans de cobrir amb aigua i tancar l'olla.

Mentre es cou la carn, netejar bé les carxofes, de les que només en farem servir els fons.

Quan la carn és gairebé cuita (segons la vostra olla a pressió, la meva triga uns vint minuts) obrir l'olla i afegir-hi els fons de carxofa i els pèsols.

Uns moments abans d'acabar la cocció, hi tirem les olives, l'escorça de llimona confitada i deixem reduir la salsa.

I com no podia ser d'una altra manera, el plat millora espectacularment si el servim amb pa acabat de fer.... una pura delícia!!


2 comentaris:

  1. Un tagin boníssim! L'altre dia em vaig atrevir a fer un cous cous amb vedella, estava molt bo!encara el tinc pendent de publicar, aviam si després de Nadal el pujo i em dius que et sembla ;)

    Bones Festes!!!

    ResponElimina
  2. Els plats que incorporen olives com a ingredients acostumen a agradar-me molt :))

    Una molt bona proposta! :)

    ResponElimina