Feia dies que no penjava cap recepta, entre tanta festa no hi ha hagut temps per res...
Avui us deixo la recepta del tagin amb carxofes, no dubteu en provar-lo, és boníssim!
Sense més preàmbuls, us detallo la recepta, que és extreta de La cuisine marocaine, de Latifa Bennani-Smirès.
Ingredients per a tres o quatre persones
Un tros de carn de vedella d'uns 700 grs.
8 ó 10 carxofes
200 grs. de pèsols (congelats per mi)
1 ceba de Figueres picada
1 gra d'all picat
Un parell de rodanxes de llimona confitada
Un grapadet d'olives verdes o morades (a mi me'n van caure també de negres!)
Un polsim de pebre negre
1 culleradeta de cafè de gingebre
Uns brins de safrà
Una mica de colorant
Sal
Oli
Preparació
Posem la carn tallada en dos o tres trossos a l'olla a pressió. Afegir-hi la sal, la ceba i l'all picats, el pebre negre, el gingebre, el safrà, el colorant, l'oli, cobrir d'aigua i tancar l'olla a pressió.
Aquest mètode és molt comú a la cuina marroquina: no es sofregeix gens ni la carn ni les cebes, simplement s'ajunten tots els ingredients i es tanca l'olla a pressió. Les llarges coccions asseguren l'èxit dels plats. Tot i això, jo tinc el costum de sofregir primer una mica la carn i les cebes abans de cobrir amb aigua i tancar l'olla.
Mentre es cou la carn, netejar bé les carxofes, de les que només en farem servir els fons.
Quan la carn és gairebé cuita (segons la vostra olla a pressió, la meva triga uns vint minuts) obrir l'olla i afegir-hi els fons de carxofa i els pèsols.
Uns moments abans d'acabar la cocció, hi tirem les olives, l'escorça de llimona confitada i deixem reduir la salsa.
I com no podia ser d'una altra manera, el plat millora espectacularment si el servim amb pa acabat de fer.... una pura delícia!!
Un tagin boníssim! L'altre dia em vaig atrevir a fer un cous cous amb vedella, estava molt bo!encara el tinc pendent de publicar, aviam si després de Nadal el pujo i em dius que et sembla ;)
ResponEliminaBones Festes!!!
Els plats que incorporen olives com a ingredients acostumen a agradar-me molt :))
ResponEliminaUna molt bona proposta! :)