Una de les coses que més trobo a faltar del Marroc és la fruita i verdura fresca i plena de sabor que comprem cada dia al mercat. Fruita i verdura d'autèntica proximitat: patates encara plenes de terra, mongetes tendres ben verdes i turgents, pomes cruixents, mandarines i taronges aromàtiques i sense tractar amb ceres, i tot plegat lliure de plàstic i porexpan. Tot just fa uns dies que vam tornar i ja havien arribat les maduixes d'Agadir, que tant agraden a la Salma. En canvi, les d'aquí encara són un miratge...
Aquest milfulls és una manera diferent de fer servir les fulles de brick que a vegades ens queden després de fer una bastela o uns briouats, i el farcit és d'allò més senzill i primaveral, ja m'ho direu.
Basat en una recepta de Choumicha.
Ingredients per 3 milfulls
3 fulles de brick
Uns 300 grams de maduixes
125 grams de formatge tipus Philadelphia
3 cullerades soperes de sucre llustre
2 cullerades soperes de mantega fosa
Preparació
Pintem una fulla de brick amb la mantega fosa i hi espolvorem una mica de sucre llustre. Hi posem una segona fulla a sobre, estenem la mantega i el sucre. Tornem a afegir-hi una tercera fulla.
Amb unes tisores i un motlle, tallem les fulles de brick amb la forma que desitgem. Les posem en una safata de forn protegit amb un paper sulfuritzat, tapem amb un segon paper, i cobrim amb una segona safata de forn. Coem a uns 170º uns 8 minuts.
Mentrestant, rentem les maduixes i en triturem la meitat. L'altra meitat la tallem a rondanxes primes. Barregem les maduixes triturades amb el formatge i una cullerada de sucre llustre.
Un cop daurades les fulles de brick, muntem els milfulls intercalant les fulles de brick amb una cullerada de formatge i les maduixes en rodanxes. Espolvorem de sucre llustre i servim.
Besaha wa raha, bon profit!
Ben senzill i ben bo. A mi sempre em sobra massa brick de fer strudel i sempre la congelo, prenc nota per una altra manera d'aprofitar-la, proximament milfulls ara que ve la bona temporada de maduixes!!
ResponEliminaQue bo, es ben fàcil de fer però segur que queden delicioses, tenen una pinta estupenda.
ResponElimina