Ara que estem en plena temporada de taronges, cal aprofitar-la per menjar-les de totes les maneres possibles: des les evidents postres, en suc, en amanides o afegint-les en dolços. Aquesta coca és la conegudíssima coca de iogurt on en comptes d'utilitzar el iogurt o un got de llet, fem servir la mateixa quantitat de suc de taronja: ens estalviem la lactosa, ara que s'hi manifesten tants intol.lerants i hi guanyem en sabor. Queda una kika lleugera i perfumada, ideal per els típics berenars marroquins on sempre ofereixen una variat assortit de dolços i creps.
Ingredients
Agafem com a mesura un got, jo un de mitjanet de 150 ml.
1 got de suc de taronja natural
3 ous
2 mesures del got de sucre
1 mesura del got d'oli de girasol
3 mesures del got de farina
1/2 sobre de llevat químic Royal
Preparació
Batem els ous amb el suc de taronja fins que estiguin espumosos. Hi afegim el sucre, remenem bé, i després l'oli de girasol. Quan ho tinguem ben integrat, hi aboquem la farina -tamisada preferentment- amb el llevat químic.
Si tenim temps, podem separar els rovells de les clares i muntar aquestes últimes a punt de neu fort. Barregem tota la resta d'ingredients com habitualment, i al final de tot, hi afegim les clares a punt de neu. La coca quedarà més flonja i pujarà una mica més.
Ho enfornem a uns 160/170º al forn que ja tindrem calent uns 45 minuts.
Deixem refredar i a desgustar!
Besaha wa raha, bon profit!
Una recepta genial.
ResponEliminaJo acostumo a fer-la, però en comptes de suc de taronja hi poso la taronja sencera triturada, la textura queda espectacular i el gust, amb l'addició de la pell, encara més aromàtic... Els meus fills me'l reclamen sovint :)
Ostres, doncs ho provaré...!!! Tot i que el triturador de casa no sé si m'ho farà gaire fi, a veure què en resulta! :D
EliminaUna abraçada!!!!
Aquesta variant t'ha quedat molt bé, sembla molt esponjosa i segur que la taronja es nota molt. M'encanta!
ResponEliminaMarta
Que bona, la taronja li dona un gust sensacional. Una companya i posa tota la taronja trinxada queda deliciós.
ResponEliminaHo provaré amb la taronja sencera .
ResponElimina