Durant el mes de ramadà, una de les estrelles de la taula de l'iftar són els bricks, farcits de tot allò que podem imaginar: carn picada, peix, tonyina, formatge, mortadel.la, verdures saltejades... Els bricks es coneixen com a briouats a Marroc i als altres països del Magreb, com Argèlia o Tunis, en diuen boureks.
Avui per canviar una mica us porto la recepta d'un bourek típicament argelí, fet amb carn picada, patata i un ou. Com veieu, es tracta d'un brick consistent, o sigui que compteu-ne un per persona com a molt.
Ingredients per a un bourek
1 patata mitjana
Uns 75 grams de carn picada
1 ou
2 fulles de pasta brick
Sal
Pebre negre
Mitja ceba petita picada
Un cullerada sopera de julivert picat
Preparació
Pelem la patata, la tallem a trossos i la bullim en aigua amb sal. Un cop cuita, l'escorrem i l'aixafem.
Preparem la carn picada barrejant-hi la ceba picada, la sal, el pebre i el julivert picat, o bé la comprem ja preparada en una carnisseria marroquina. En una paella, escalfem una mica d'oli i saltegem la carn picada.
Agafem una fulla de brick i repartim la patata aixafada, li donem forma de quadrat. A sobre hi
posem la carn picada, tirem una mica de julivert picat i trenquem un ou a sobre, amb compte perquè ens quedi més o menys centrat. Tanquem el brick, com si emboliquéssim una carta. Preparem una segona fulla de brick i tornem a embolicar el nostre paquet, havent-li donat la volta perquè ens quedi ben tancat. No segellem el brick amb res, el propi pes fa que mantigui la forma.
Escalfem una mica d'oli en una paella i fregim el brick fins que estigui daurat. Comptem més o menys el que trigaríem per fer un ou ferrat, per si volem l'ou més o menys quallat.
Servim amb una llimona a quarts, ben regat de suc de llimona és deliciós!
Besaha wa raha, bon profit!
Anava a fer briwats de pollastre pero avui mateix faré aquests! Ja portem 19 dies de Ramadan s'agraeixen noves idees per menjar jejeje
ResponEliminaBrutal!! M'apunto la recepte, gràcies!!
ResponEliminaAquest plat té una pinta impressionant. I a més, no sembla gaire difícil de fer. M'encanta!
ResponEliminaMarta
Te una pinta molt apetitosa. Donen ganes de provar-ho!
ResponEliminaQue bóoo!! avui a la nit marxo a Marrakech a passar el cap de setmana. la teva entrada dels 10 tips ùtils m l'ha llegit un parell de vegades ;))
ResponEliminaMuas
Poses unes receptes que són un goig per a la vista i el paladar!! Enhorabona!!
ResponElimina¡Ay que bueeeeeeno!
ResponEliminaLos borek son de lo más rico del mundo.
Saha wa afia!
I a més, no sembla gaire difícil de fer.
ResponEliminaCuanta información, Mandarina! Siempre miro las fotos que suben en el bigpicture
ResponEliminaGràcies per la informàció, una cosa mes que se!
ResponEliminayes!! Aquest plat té una pinta impressionant.
ResponElimina