dijous, 20 de març de 2014

Calamars farcits d'arròs a la chermoula


Avui us proposo un plat diferent i un pèl més elaborat que els tagins de sempre, però ja veureu que val la pena provar-lo per sortir de la rutina. Els calamars els podem trobar farcits de carn, d'arròs, peix o de fideus xinesos, amanits sempre amb les indispensables i característiques espècies marroquines. Pels calamars d'avui utilitzarem una chermoula de base, la mateixa chermoula que vam fer servir pel tagin de peix, per les sardines dobles o per unes senzilles mongetes.

Recordeu que si voleu un tagin o una tassa per l'aigua com els de la foto, els podeu comprar a ShopSalma.com.

Ingredients per dues persones

Comencem per la chermoula
2 cullerades soperes de coriandre picat
1 cullerada sopera de julivert picat
1 raig de suc de llimona
2 ó 3 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 cullerada de postres de pebre vermell dolç
1 cullerada de postres de comi mòlt
2 grans d'all picats
Sal
Un polsim de pebre negre

Barregem tots aquests ingredients en un bol i reservem.

Seguim amb la salsa
3 tomàquets grans, pelats, sense llavors i tallats petits
Una cullerada sopera de tomàquet fregit
2 grans d'all picats
La meitat de la chermoula
Un raig d'oli

En un tagin o cassola, escalfem un raig d'oli d'oliva i hi afegim els tomàquets, l'all picat i la meitat de la chermoula. Deixem fer una bona estona a foc mitjà-baix, fins que els tomàquets estiguin ben cuits i la salsa tingui cos.

Seguim amb l'ingredient principal

5 calamars grans (dos per persona i un pels infants)

Netegem bé els calamars. Tallem les potes i les aletes ben petites. Escalfem una paella o la planxa i marquem els calamars. També coem els trossets petits de calamar fins que estiguin ben tendres.

Per últim, preparem el farcit i, a coure
Mig bol d'arròs bullit
Tres tires de pebrot vermell
Els trossos de calamar cuit
La meitat de la chermoula

Mesclem els ingredients del farcit i omplim els calamars, deixant un espai lliure perquè si no, rebentaran durant la cocció. Els tanquem amb un escuradents. Els posem a sobre la salsa ja preparada, hi afegim un gotet d'aigua i coem al forn a uns 180º uns trenta minuts.

Servim ben calent amb un pa casolà acabat de fer.

Besaha wa raha, bon profit!

Arròs pel farcit

5 comentaris:

  1. Qué pinta! madre mía. todo lo que lleva esta receta me encanta. Imagino el sabor que tiene tener, mmmm.
    Un abrazo

    ResponElimina
  2. Estic salivant davant de la pantalla, tens receptes que m'agradan molt
    Muas

    ResponElimina
  3. Quina recepta tan bona Georgina...i m'agrada!!! no sé perque, poder pq jo no soc gaire de peix però no m'he fixat mai en gaires receptes marroquís de peix...
    Però aquesta m'agrada!!!!
    (Georgina participaràs al concurs d'aquest any?!)

    ResponElimina
  4. BON PROFIT... si senyora!!!
    PLAT DELICIÓS :)))
    Conxita

    ResponElimina
  5. Quina delícia de recepta, m'encanten els calamarsos farcits.

    Nena et regalo el que tu vulguis (sempre i quan en tingui) a mi tot hem sembla perfecte.

    ResponElimina