Avui m'he decidit per fer unes ghoribes tradicionals, senzilles i ràpides. Aquesta ghoriba també s'anomena "ghoriba bahla" en algunes regions de Marroc, literalment, "esbojarrada" -però no em pregunteu perquè, ja que a la nostra família és coneguda solament per ghoriba-. Feta amb ingredients senzills, és un dolç que podem preparar en poca estona.
Recordeu que encara teniu temps de participar en el sorteig de dos motllos per galetes amb aires marroquins deixant-hi un comentari fins el dimarts 31.
Ingredients per unes 20 unitats
250 grams de farina
75 grams de sucre
20 grams de sèsam
75 grams de mantega fosa
2 claus d'olor
1 cullerada de postres de llavors d'anís
1 cullerada de postres de llevat químic "Royal"
Preparació
Barregem la farina, el sucre i el llevat.Triturem les llavors de sèsam, d'anís i el clau d'olor. Ho afegim a la farina i barregem bé.
Hi incorporem la mantega fosa i una mica d'oli de girasol fins aconseguir una massa homogènia.
Escalfem el forn a 160/170º i fem petites boletes de massa de la mida d'una nou. Les posem sobre la safata de forn protegida amb paper sulfuritzat deixant un espai entre elles.
Coem les ghoribes uns 10 minuts. La teoria segons la qual les esquerdes característiques es formen millor és que cal coure-les primer amb el forn encès de dalt i, un cop ja estan esquerdades, encendre la part de sota. Però ja sabeu que cada forn és un món, i en el meu em funciona millor la combinació de forn encès a dalt i baix alhora. Cal vigilar-les contínuament perquè es cremen de seguida.
Servim amb un bon got de te a la menta, bessaha wa raha, bon profit!
Aquestas no las he fet. Vaig fer-les d' atmellas i eran bonisimas. Ara aire per aquestes.
ResponEliminaPetons
Pues sí que se ven fáciles de hacer y con ese toquecito del clavo tiene que ser una delicia.
ResponEliminabesazos guapa
Délicieuse avec un bon café,bravo ma belle
ResponEliminabisous
Tenen un aspecte molt llaminer. La foto és preciosa :)
ResponEliminaMarta
Tenen una pinta estupenda i els ingredients son boníssims, serà qüestió de fer-les.
ResponEliminaAixò s'ha de provar, tenen un aspecte molt saborós!
ResponEliminaM'encanta. merci per el comentari ;)
ResponEliminaPetons