Especejament del xai |
Aquest any la festa cau en un moment molt especial per la família. En prou feines la podrem celebrar perquè estarem fent maletes per anar de vacances al Marroc i que la petita Salma pugui conéixer la seva extensa família bidaoui. I a aquest fet tan especial, s'hi suma el Hajj de la meva sogra, la peregrinació a la Meca que tot musulmà ha de fer si en té possibilitat. Seran sens dubte uns dies ben emocionants, celebrats amb una gran reunió familiar... i espero també amb una bona traducció gastronòmica!
Sobre els orígens de la festa del xai, us convido a llegir el meu post on està explicat de forma complerta.
Busqueu una recepta? Els plats de l'Aid segueixen un ordre ben definit, primer es consumeix allò més perible i es deixa pels dies següents la carn. Per tant, el primer dia es prepararà el boulfaf en primer lloc, i més tard serà el cap guisat en tagin o cuit al vapor. Li seguiran la douara (les tripes) i la carn cuita a la brasa en forma de pintxo. No ens oblidem de la carn cuita al vapor durant llargues hores, fins a aconseguir una textura melosa que es desfà a la boca ni de l'aromàtica m'rouzia adobada amb un ras el hanout especial per a l'ocasió.
Durant aquests dies estarem en contacte a través de la pàgina del facebook, penjant fotos i explicant-vos totes les novetats. Estic pensant que hauríem d'obrir un nou àlbum per les vostres fotos de Marroc, que us sembla? I haurem d'actualitzar el de "Les vostres receptes" amb les vostres realitzacions de la festa...
Espero que passeu una molt bona festa i ens retrobem ben aviat amb noves receptes!
Salam Alekum!!
ResponEliminala veritat que celebrar l'eid a catalunya no té res a veure amb passar-lo allà al marroc... m'encanta l'ambient d'aquell dia, i veure els carnissers passejant pels carrers amb els ganivets a la mà i els davantals plens de sang, com si acabessin de sortir d'una peli de terror jajajaja
Nosaltres aquest any no sé que farem, el xai el tenim encarregat a la granja, pero fer la festa sense la familia i amics no es el mateix...
que passeu unes bones vacances i vaig seguint el teu blog a veure quins plats ens recomanaras per fer amb el xai!!
fins aviat!
Totalment d'acord amb tu, no té res a veure la celebració de l'Eid allà amb la d'aquí... a mi em fa molta gràcia els preparatius d'abans, quan veus xais i palla per tot arreu, i això de tenir un xai viu a casa...
EliminaCom que nosaltres marxem just després, aquest any a casa no ho celebrarem, ja ens tocarà algun tros allà :)
Bona festa!!
Doncs espero que us vagi molt bé, Georgina.. i per soposat espero veure les teves fotos al Facebook!i soposo penjaràs alguna recepta no?
ResponEliminaBon viatge!
Hola Abril!
EliminaDoncs això espero, tenir una mica de temps per fer fotos i recollir receptes, segur que us tinc ben al dia pel facebook :)
Una abraçada,
Que gaudeixis de la festa, veig que serà ben emocionant i molt especial aquest any!
ResponEliminaVoto per una àmplia secció de fotos del Marroc :)
Bon viatge i segueix informant-nos !!!!
Anotat el teu vot! :)
EliminaA veure com anirà tot, jo també estic a l'expectativa a veure com seran les celebracions, segur que seran espectaculars, us mantinc al dia :)
Una abraçada,
Que tingueu molt bona celebració.
ResponEliminaMersi Marta!
EliminaUna de les coses que vull comprar és oli d'argan bo, segur que tu el coneixes bé, ja et diré :)
Una abraçada i fins aviat,
Que paseu molt bon dia!
ResponEliminaTens un blog fantàstic. Felicitats!
moltíssimes gràcies i feliç festa!
EliminaOh Georgina, he tornat de Jordània fa uns dies i he viscut d'aprop com es preparaven per a celebrar-ho. Tot un aconteixement!. Et desitjo una molt bona festa junt als teus.
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Hola Nani!
EliminaJordània!!!! M'encantaria anar-hi, ha de ser preciós!!
M'alegro que t'hagi anat bé el viatge i a sobre, hagis pogut viure els prolegòmens de l'Aid...
Has tornat amb alguna recepta exòtica?
Una abraçada,