dijous, 30 d’agost de 2012

Mongetes verdes a la chermoula

Mongeta verda a la chermoula

Si feu un repàs a l'índex de receptes, veureu que sóc una fan incondicional de les amanides i entrants a base de verdura. Tant m'és si són cuites o crues, especiades o senzilles, la verdura és la meva perdició. Ara que és temps de mongeta verda, he d'aprofitar les del famós hort bio dels meus pares, i si fa quinze dies us proposava un tagin, avui és una saborosa amanida.

Només hi afegeixo un petit apunt: és millor utilitzar les mongetes verdes naturals, ja que les congelades, un cop bullides, queden toves i amb un excès d'aigua, aprofitem, per tant, ara que estan en temporada. En quant a la chermoula, ja l'havíem utilitzat al tagin de peix, és un adob típicament marroquí fet amb espècies, coriandre, julivert, oli i segons els gustos, unes gotes de vinagre o llimona.   

Ingredients

500 grams de mongeta verda
1 grapadet de coriandre
2 tomàquets ratllats
1 cullerada sopera de tomàquet fregit
2 grans d'all
1 cullerada de cafè de comí
1 cullerada de cafè de pebre vermell
1 polsim de pebre vermell picant
Oli
Sal

Preparació

Traiem les cues i les puntes de les mongetes i les partim en dos. Les bullim en aigua amb sal 15 minuts, les escorrem i reservem.

En una paella, escalfem un raig d'oli d'oliva. Hi afegim els grans d'all picats i els tomàquets ratllats, i ho deixem fer uns cinc minuts. Hi incorporem la cullerada de salsa de tomàquet, el coriandre picat ben petit, les espècies i la sal. Ho ben barregem i hi afegim les mongetes escorregudes. Deixem coure uns cinc minuts, fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats.

Servim, són bones tant calentes com tèbies.

Bessaha wa raha, bon profit!

11 comentaris:

  1. Un tema colateral, si em permets... aquestes 'tassetes' de la foto semblen petits tajines. Per a qué són? És quelcom típic del Marroc o estic fent el ridicul més espantós? :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. ridícul? i ara! efestivamente, són tagins petitons. Els fan servir per servir les espècies a la taula, com el comí o el pebre vermell. Els tradicionals van de tres en tres, de color terrissa, aquests són una mica més "fashion" ;)
      També n'hi ha de mitjanets per servir oli, mantega o mermelada...
      Una salutació!

      Elimina
  2. Moltes gràcies per la recepta. No sabia que era època de mongetes verdes. Avui quan vagi al súper en compraré inchaAllah i probaré de fer-les.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!
      Almenys a Catalunya sí, de fet ja s'està acabant... o sigui que cal aprofitar-la!
      Una abraçada,

      Elimina
  3. òndia! que bo!! es pot fer amb altres verdures? amb carbasso per exemple?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anirac!
      Doncs jo només faig aquest, però aquí he trobat el que em preguntes:

      http://la-cuisine-d-oranie.over-blog.com/article-courgettes-a-la-chermoula-55158823.html

      serà qüestió de provar! :)

      Elimina
  4. hola guapa,que tal estas??y la princesa?un beso muy grande
    une recette délicieuse que je prépare de vez en cuande,merci de partage ma belle
    hasta luego

    ResponElimina
  5. Tenen bona pinta, jo me les menjo bullides amb una mica d'oli, la teva versió segur que es molt mes gustosa.

    ResponElimina
  6. Aix, encara em queden unes bajoques del meu hort. Una bona manera per a aprofitar-les.
    Feliç setembre,
    Nani

    ResponElimina
  7. M'encanten! Es veuen senzills però molt aromàtics i segur res saturantes.
    Mira jo també em assabentat ara perquè s'utilitzen les tajines petites ... És curiós perquè a vegades no preguntes i et queda el dubte de si és d'adorn o per condimentar
    Beso0os maca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!
      La veritat és que jo no els faig servir gaire, els tagins petits, perquè estic acostumada al nostre saler o pebrer, qüestió d'hàbits!
      Una abraçada,

      Elimina