dijous, 20 de gener del 2011

Mortadel·la casolana - Cacher

Mortadel.la casolana - Cacher

El "cacher" és un embotit fet a base de pollastre pel qual els marroquins hi senten passió. La trobem en totes les carnisseries en totes les declinacions possibles: natural, amb olives, amb pistatxos, picants, menys picants, o a base de gall dindi o de vedella. De fet, fins ara, era l'únic embotit que existia; no ha estat fins als darrers temps que se n'ha començat a comercialitzar d'altres tipus, com xoriços o fuets halal.

La mortadel·la la podem degustar simplement amb pa, o en amanida, o formant part dels farcits dels briouats, msemmens o com ingredient estrella de la pizza.

La podem fer fàcilment a casa, i us asseguro que el gust no té res a veure amb la mortadel·la comercial. La comercial em disgusta profundament perquè la trobo massa grassa; en canvi la casolana no és gens greixosa, amén de saber què hi hem posat. A Marroc es pot comprar un motllo de plàstic fet expressament per la confecció de mortadel·la casolana, que permet coure-la a l'olla a pressió. A falta d'aquest motllo, es pot fer perfectament al forn amb paper film i alumini.

La recepta és de la Céline de Palais des Délices, tot i que juraria que l'havia vist també al blog de la Maryam, però ara sóc incapaç de trobar-la.

Ingredients

300 grs de carn de pollastre tallada petita
100 grs de sèmola fina
3 formatgets tipus "La vaca que ríe"
3 ous
2 cullerades soperes de coriandre i julivert picats
1 cub de caldo de pollastre
6 cl d'oli de girasol
3 grans d'all pelats
1/2 c cafè de harissa
Sal
Pebre negre
Pebre vermell
Ras el hanout
(la sal i espècies en la quantitat que desitgeu; al gust)

Preparació

Barregem tots els ingredients i els triturem amb una picadora. Triturem fins que obtinguem una barreja homogènia.

Disposem la pasta sobre un paper film, li donem forma allargada i fem rodar i tanquem el film. Ens assegurem que les puntes queden ben tancades. Amb un paper d'alumini, emboliquem bé el paquet.

Preescalfem el forn a uns 180º.

Omplim d'aigua un utensili per anar al forn (un motllo de cake per mi), i hi disposem la mortadel.la. L'aigua ha de cobrir unes 3/4 parts de la mortadel.la. Deixem coure uns 30 minuts.

Quan la mortadel.la estigui ferma al tacte, ja estarà cuita.

Bon profit!


9 comentaris:

  1. Segur que queda molt bo i amb les especies ha de quedar molt sabrosa...

    ResponElimina
  2. Jo les comecials no les puc ni veure. I dius que és molt bo? Potser serà qüestió de provar-ho. Què és la harissa i el hanout? On trobes tots aquests ingredients?
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Sí, queda molt bona perquè no té aquell regust greixós de les que es compren... La harissa és una mena de pasta de tomàquet molt picant -la pots substituir per pebre vermell picant- i el ras el hanout una barreja d'espècies marroquí, pots substituir-ho per curry o cúrcuma. Les dues es poden comprar en les carnisseries àrabs, solen vendre tota mena de productes marroquís, des de sèmola fins a sabons o henna!

    ResponElimina
  4. Com a aportació: el ras el hanout el venen als Carrefours. :)

    I a mi si que m'agrada la mortadela, així estic de toixó XDD

    ResponElimina
  5. doncs segur que també tenen harissa, en venien fins i tot al Mercadona abans de la reducció d'oferta que han fet...
    jeje, no et preocupis, jo no en menjo però també estic ben conservada! ;)

    ResponElimina
  6. No coneixia aquesta recepta i segur que m´agradaria molt...miraré a veure si trobo aquestes espècies...molts petonets

    ResponElimina
  7. Que cuiros, el que estic descobrint amb el teu blog.

    ResponElimina