dijous, 7 d’octubre del 2010

Krachels de Fès

El krachel és un panet tipus brioix típic marroquí lleugerament dolç molt i molt perfumat. Provenen de Fès, però els podem trobar arreu del país.
Els he fet segons la recepta de Minouchka, amassats, com sempre, amb la panificadora.

Ingredients
500 grs. de farina
125 grs. de sucre
1 ou
30 grs. de llevat de París (o tres culleradetes de cafè de llevat sec)
6 cl. de llet (jo n'he hagut d'afegir un bon raig)
6 cl de mantega fosa
2 cullerades soperes d'aigua de flor de taronger
1/2 culleradeta de cafè de màstic o goma aràbiga (facultatiu)
2 cullerades soperes de llavors de sèsam torrades
2 cullerades soperes de llavors d'anís
Un polsim de sal
1 ou batut per pintar els panets
Una mica més de sèsam i anís per la decoració

Dins la cubeta de la panificadora o robot, barrejar bé la farina, el sucre, el llevat, el màstic passat pel morter amb una mica de sucre, la sal i les llavors de sèsam i anís. Afegir-hi la llet, l'ou batut, la mantega, l'aigua de flor de taronger i amassar. Evidentment, també ho podem fer a mà. Jo sempre hi he d'afegir un bon raig més de llet que el de la recepta, però això ho anirem veient a mesura que anem amassant.

Quan aconseguim una massa ben suau i fina, la tapem i la deixem llevar almenys una hora. Passada aquesta hora, amb un ganivet de serra dividim la massa en porcions (jo en faig una dotzena clavada) i formem els panets. Els pintem d'ou batut i els posem sobre un paper de barba a la safata del forn. Tapem (jo amb un film que no toqui els pans i un drap) i deixem llevar de nou. Per accelerar el procés, podem deixar-los llevar dins el forn que haurem encès un minutet.

Quan hagin doblat de volum, tornem a pintar bé d'ou batut i els decorem amb les llavors de sèsam i anís.
Els enfornem al forn preescalfat a uns 170º.
Atenció a la cocció, amb l'ou batut els krachels tendeixen a cremar-se, per evitar-ho els podem enfornar primer amb un paper d'alumini i treure'l a final de la cocció.

Bessaha! (bon profit!)

10 comentaris:

  1. Que bonics, he hagut de mirar qué és això del llevat de París i veig que és el llevat de forner... un nom molt bonic també.

    :)

    ResponElimina
  2. Quins panet tan bons, tenen un aspecte fantàstic!

    Petons

    ResponElimina
  3. Hola, estic mirant el teu bloc... hi han plats molt interesants, peró suposo que deu ser l'hora de berenar i l'hara del te, que aquest panets, m'han cridat l'atenció.
    Una salutació

    ResponElimina
  4. sí, estàn boníssims... si t'agraden les espècies, te'ls recomano, són molt perfumats i una mica dolços... perfectes amb mantega o confitura!

    ResponElimina
  5. Els he testats hi estan bonissims si els talles per dedins i hi poses xocolata ...mmmm..... :)

    ResponElimina
  6. Són una delicia, ens va costar trobar la recepta...però ara la farem molt!!

    Em quedo amb la teva versió!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. a mi també m'agraden molt, la veritat és que prefereixo un krachel o un m'semmen abans que una pastisseria massa dolça... estic contenta de que t'hagin sortit bé! :)

      Elimina
  7. A mi, la massa; m'ha sortit una mica enganxifosa i he tingut que afegir-hi més farina fins que m'ha quedat un pel més compacte, espero que em quedi bo in shâ Allah.

    ResponElimina