dissabte, 30 d’octubre del 2010

Ghoriba de sèmola fina i coco - Ghoriba ssmid wa coco

Ghoriba de sèmola fina i coco

Aquesta ha estat la setmana del coco. Fent neteja em vaig trobar un parell de paquets de coco ratllat del Ramadà passat, i els havia de gastar ja. A principi de setmana va tocar una kika de coco, on vaig substituir una de les mesures de farina per una de coco. I a mitja setmana, m'arriba la newsletter de Hanane amb la recepta de ghoribas de coco... em va faltar temps per posar-m'hi!!! El cas és que a casa no som gaire de dolços, així doncs les ghoribes van anar directes a l'oficina amb un èxit aclaparador.... ;)...... Sílvia, aquí tens la recepta!

Les ghoribas són galetes tipus mantegades. Són molt típiques a Marroc, es declinen en mil sabors, i en ser consistents, aguanten força dies ben tancades en un recipient hermètic.

Ingredients

150 grs. de sèmola molt fina (es compra a les carnisseries àrabs; també n'hi ha en algun hiper)
150 grs. de coco ratllat
60 grs. de farina
120 grs. de sucre
1 cullerada de cafè de llevat Royal
2 ous
12 cl d'oli de girasol (ho peso amb una balança electrònica; és una mica més de mig bol dels petits)
50 grs de sucre glass

Barregem la sèmola, el coco, la farina, el sucre i el llevat.
Batem els ous apart i els afegirm a la farina. Hi aboquem l'oli.
Barrejarem bé, primer tot plegat ens quedarà engrunat com la sorra de platja molla, però poc a poc s'anirà compactant; hem de tenir clar que no obtindrem cap massa tipus pa.
Preescalfem el forn a 180ª.
Fem boletes, les aplanem i les arrebossem amb sucre glass. Les col.loquem a la safata sobre un paper de forn.
Ho enfornem a 180º durant 12 minuts.
Deixem refredar... i a disfrutar!!

Ghoriba de sèmola fina i coco

8 comentaris:

  1. Que bones aquestes galetes de coco...
    La sèmola fina es pot canviar per sèmola de blat molt o és diferent?

    ResponElimina
  2. La sèmola fina és la sèmola de blat o semolina que li'n diuen... crec que parlem del mateix! Jajaja... Del que sí que estic segura és que no es pot ulititzar farina, el resultat seria molt diferent... Salutacions!

    ResponElimina
  3. Si, n'he sentit a parlar però no n'he vist mai en el super, jo la que tinc és la sèmola de blat, la que es fa servir per a fer sopa, són boletes molt petites i suposo que si ho passo pel molinet es converteix en semolina...ja ho miraré! gràcies!
    Petons

    ResponElimina
  4. mmmm, riquíssims i temptadors mossets de coco per prendre el cafè!! em van encantar!!!

    ResponElimina
  5. Hola noies, aportant el meu petit granet de semola jejeje, vull dir que la smida, o sémola fina efectivament es de blat, pero les que es venen als supermercats corrents es de blat de moro (maíz), així que no es el mateix!!!! :P
    Aquesta sémola es com una farina groguenca i aspre, es poden trobar a les carnisseríes àrabs i es ven en sacs grans o a pes!!!
    Dóna al pà de pèssic i les galetes una textura granulada, i és la protagonista de la harcha, un pa fet exclusivament de sémola!!!!!
    Aquí no s'utilitza molt i per això es difícil trobar-la, però a la cuina marroquí es molt corrent (el pa, baghrer, harcha, pa de pessic, galetes, etc...)
    Petonets noies, i per cert una pinta meravellosa Georginaa!!!
    Ahlam

    ResponElimina
  6. Ahlam, la sàmola que compro és de blat (no de blat de moro), per això li preguntava si molta seria el mateix que la semolina. Mira, et deixo l'enllaç per enssenyar-t'ho: http://www.nomen.es/castellano/productos/fichas/ficha_semolas.html

    Petons

    ResponElimina
  7. Promès un post sobre el tema sèmola! ;)

    ResponElimina