dissabte, 25 de setembre de 2010

Coca de iogurt, kika

Coca de iogurt, kika
Coca de iogurt? Però que no havíem quedat que serien només receptes de Marroc? Doncs sí, mesdames et monsieurs, la coca de iogurt és més marroquina que el te a la menta, les catifes o la música chaâbi.

Està en totes les cases, ja sabem com agraden els dolços al Marroc, és molt senzilla de fer, ràpida i econòmica. A més, el costum de rebre i fer visites a veïns, amics o família -en la majoria de llars- fa que sempre hi hagi alguna cosa dolça per oferir als convidats, i la kika és, juntament amb les olives, els dàtils i els m'semens, l'opció més socorreguda.

He utilitzat un motllo tipus corona que vaig comprar allà; a Marroc és un dels més utilitzats (a més la cocció és més curta). Normalment el serveixen marmolejat, desfent una mica de xocolata amb un dit de llet. I el iogurt, que jo sempre havia pensat que havia de ser obligatòriament de llimona, el posen "al gust": plàtan, maduixa o vainilla - es vénen varietats que aquí no es troben.

Ingredients (el pot de iogurt és la mesura, normalment 125 gr)

1 iogurt
3 ous
2 mesures de sucre
1 mesura d'oli de girasol
3 mesures de farina
1/2 sobre llevat tipus Royal
Una mica de mantega pel motllo

A més, de collita pròpia, també hi ha

2 cullerades soperes de cacau en pols (Valor desgrassat del Mercadona per mi)
1 culleradeta de cafè de sucre avainillat
2 peres petites massa madures per presentar a taula

Preparació

Barregem el iogurt amb els ous. Afegim el sucre normal i la culleradeta d'avainillat. Quan estigui ben incorporat, hi aboquem l'oli. Tamisem la farina juntament amb el llevat i ho barregem bé (tot i que jo normalment no ho tamiso i també surt bé).
Separem la massa en dos bols, i en un hi afegim el cacau. Barregem bé.
Mentrestant, encenem el forn a temperatura mitjana perquè es vagi escalfant.
Escampem bé la mantega al motllo, sense deixar cap clapa -sinó no ho podrem desemmotllar-, i l'enfarinem bé, espolsant la farina sobrant.
Agafem els dos bols alhora i els aboquem al motllo.
Tallem les peres a trossets i les repartim per la massa.
Ho enfornem uns 35 ó 40 minuts a uns 180º.  Si veiem que se'ns crema la part superior, la protegim amb paper d'alumini.

A disfrutar...!!

2 comentaris: