Ja tenim la tardor aquí!!.... Doncs abans que s'hi acabi d'instal.lar del tot, una amanida estiuenca cent per cent bio, feta amb albergínies i tomàquets de l'hort dels meus pares... Ara que a Marroc, gràcies al seu clima, es menja tot l'any, la fruita i verdura tenen una temporada molt més llarga que aquí. El zâalouk es menja habitualment quan es fa dinar o sopar a base de tastets: un platet amb patates fregides, un altre amb peixet fregit, pebrots escalivats, salsa de tomàquet, patates bullides en amanida... Una mica de pa i tothom va picant d'aquí i d'allà.
Ingredients
2 albergínies mitjanes
4 tomàquets
4 dents d'all
1/2 cullerada de cafè de pebre vermell dolç
1/2 cullerada de cafè de comí mòlt
1 cullerada sopera de coriandre i julivert picats
Oli
Sal i pebre
Primer cal coure l'albergínia. Hi ha dues maneres de fer-ho: o bé l'escalivem o bé la coem directament pelada i a trossos dins una cassola i que es vagi fent amb el seu suc. Es considera que queda més saborós si l'escalivem, jo el faig així.
Apart, pelem i tallem a trossos petits els tomàquets, i els coem en una paella o cassola juntament amb l'oli (un bon raig), els alls, la sal, el pebre, el pebre vermell dolç i el comí. Tapar i deixem fer una bona mitja horeta.
Quan la salsa de tomàquet hagi reduït, hi afegir els trossos d'albergínia ja fets, el julivert i el coriandre. Amb la cullera de fusta, rememen i anem aixafant els trossos d'albergínia. Deixem fer fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats.
Es menja tant tebi com fred.
Extret de "La cuisine marocaine" de Rachida Amhaouche
mmm que bo, m'encanta el zalouk, es més l'anava a fer avui...però només tenía mitja albergina, i malament rai si tenia que fer-lo només amb mitja!!!
ResponEliminaPerò es una recepta extraordinaria, i a més molt simple i ràpida!
Un petonet guapissima!!!
Els teus pares tenen hort...doncs tu tens dos tresors (els pares i el seu hort, es clar) XDD
ResponEliminaMolt interessant el teu bloc de cuina marroquina, el poso al blogroll per anar-te seguint
:)
Quina recepta més extraordinaria. Sempre m'ha encantat aquesta amanida, la faig al Riad pels clients que queden alucinats.
ResponEliminaUn gran Blog, de veritat. Molt treballat i amb bones fotos que fan més senzill preparar els plats.
Ànims i sort !!!
Anabel
Que asco🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮
ResponElimina