dissabte, 2 d’octubre de 2010

Pollastre amb olives - Djaje b zitoune

Avui us presento un plat fàcil i boníssim. És un dels plats més populars a Marroc, dels de diari. És ideal per un dia com avui, per exemple, un dissabte de futbol, ja que amb patates i pa allarga molt. Ara, que d'això ho podem dir de gairebé tots els tagins.... Amb el suc i pa, sopar per deu!

Ingredients

Un pollastre sencer o  tallat a quarts
3 cebes tallades petitones
4 dents d'all picats
Aigua
Oli d'oliva
1/2 cullerada de cafè de gingebre
Un polsim de colorant alimentari (o safrà)
Sal i pebre

Pel suc

100 grs. d'olives verdes o morades
1 cullerada sopera de julivert i coriandre picats
Unes tires de llimona confitada (es compra a les carnisseries àrabs)

Netegem bé el pollastre. El posem directament a l'olla a pressió juntament amb l'oli, les cebes i l'all picats i la sal. Deixem fer aproximadament uns 10 minuts fins que prengui una mica de color. Llavors hi afegim les espècies (vigilant bé que no es cremin) i anem removent perquè es vagi fent de tots costats.

Com que el daurat del pollastre l'aconseguirem al forn, no us preocupeu si no queda massa daurat durant aquests primers minuts, o sigui que al cap d'un quart d'hora d'haver començat a fer el pollastre, ja el podem cobrir d'aigua i tancar l'olla a pressió. El deixem fer segons la vostra olla, jo per exemple, amb la meva, comptant que tallo el pollastre a quarts, es fa en 15 minuts.

Mentre es fa el pollastre, bullir les olives uns deu minuts per treure'ls la sal.

Quan el pollastre estigui cuit, el posem en una safata pel forn, amb una mica de suc, i el posem a daurar a uns 220º. El girem i l'anem regant amb el caldo perquè no ens quedi sec.

Escorrem les olives i les afegim al caldo del pollastre. Hi afegim també el coriandre, el julivert i les tires de llimona confitada (si hem fet un pollastre sencer, jo hi tiraria menys d'un quart de llimona, té un gust fort). Deixem reduir la salsa.

Servim el pollastre sobre la salsa. Normalment a Marroc es serveix amb patates fregides i pa, i el costum és tirar les patates sobre el pollastre, com a la foto, però vaja, això va al gust. Us ensenyo el pollastre despullat:




El millor d'aquesta recepta és que és infal.lible!!

Bon profit!

7 comentaris:

  1. Ahm, que bó. Jo ara el pollastre el faig a l'ast per que tenim l'estri a casa i estem en plena fal.lera de l'invent.

    Quan ens normalitzem ja tenim una alternativa ben saborosa!! :)

    ResponElimina
  2. I aquest pollastre...! Quins records!
    T'afegeixo a la meva llista de blocs de cuina preferits. Trobaràs l'enllaç a http://pimpampa.blogspot.com

    ResponElimina
  3. mersi guapa, ara vinc de fer un volt pel teu blog... ;)

    ResponElimina
  4. I aquest pollastre...! Quins records!

    ResponElimina
    Respostes
    1. bo, eh? :) també és un dels meus preferits!
      Una salutació,

      Elimina
  5. Respostes
    1. Hola Nati!
      I tant... totes les verdures que vulguis! :)
      Una salutació,

      Elimina