diumenge, 10 d’octubre del 2010

Tagin de carn amb tomàquet i ocres - Tajine alham bil mlokhia

Us proposo un tagin diferent, amb una verdura ben característica: l'ocra. L'ocra o gombo prové de l'Àfrica, de la regió d'Etiòpia en concret, però avui dia és consumida a tot el món. A casa nostra la podem trobar fàcilment en botigues de productes del món, en concret aquestes les vaig comprar en una botiga índia de fruites i verdures que tenen un gran assortit de productes exòtics. Té un gust especial, recorda a una albergínia, queda entre l'amarg i dolç al mateix temps.

La recepta és una adaptació de la de Latifa Bennani-Smirès. Les ocres, si no en trobeu, les podeu substituir per patates.

Ingredients

1/2 kg de carn de vedella
1 quilo de tomàquets
300 grs d'ocres (o patates)
1 cullerada cafè de gingebre
1 polsim de colorant
Uns brins de safrà
1 c sopera de julivert picat
Sal
Oli

Posem la carn directament a l'olla a pressió amb l'oli, la sal, el gingebre, el safrà, el colorant. Ho cobrim d'aigua, tapem i deixem fer la carn. L'haurem de treure abans de que estigui feta del tot.

Mentre es fa la carn, pelem i tallem els tomàquets en trossets ben petits (o bé els ratllem directament).

Rentem i tallem les dues extremitats de les ocres.

Quan la carn està gairebé al punt, obrim l'olla i reservem apart.

En un cassó, hi posem un parell de cullerots del caldo de la carn, salem i hi coem les ocres. Couen ràpidament, amb deu minuts o un quart d'hora en tindrem prou, segons la seva mida. Desprenen una substància gelatinosa en coure, és normal!

Tirem els tomàquets al caldo de la carn. Rectifiquem de sal, i hi tirem el julivert. Deixem coure a fi que la salsa de tomàquets es faci i redueixi. Hem de remoure sovint per tal que no se'ns enganxi a la base.

Quan ja estigui casi reduïda, hi afegirem la carn perquè s'acabi de fer i agafi el gust de les tomàquets.

Un cop fet, presentarem el plat amb la salsa de tomàquet, la carn i les ocres per sobre.

1 comentari:

  1. Fa poc a la fira de tomàquets del Vallés en vaig trobar i vaig comprar unes quantes ocres.

    Les vaig fer servir en un guisat i el gust no em va entusiasmar. Com que tenen forma de pebrot, em pensava que tindrien alguna cosa a veure... però no.

    Segurament el que passa es que no les vaig fer servir on toca. Si en torno a veure les posaré en un tagin com aquest :)

    ResponElimina