dijous, 29 de maig del 2014

Llimonada casolana

Llimonada casolana

Un mes just per ramadà! Si, sí, aquest any començarà dia amunt, dia avall, el 28 de juny, o sigui que les mestresses de casa marroquines tenen per endavant trenta dies que suposen una vertadera carrera de fons: fer la gran neteja anual de la llar, començar a triar el sèsam pel sellou, i planificar com i quan fer tots els dolços indispensables d'aquesta època, com ara les chebakkies, makrouts o zlabies, amén de tenir el congelador ben assortit de msemmens o baghrirs.

En la taula de ramadà cap detall es deixa a l'atzar, i això inclou les begudes. Res de servir aigua, bé, sí que se'n serveix, però es posa discretament en un racó, i en canvi es posen al bell mig de la taula vistoses gerres amb panaché de fruites, leben, llet o sucs de fruites naturals, com el d'avui. Una senzilla llimonada que moltes vegades no recordem que és ben fàcil de fer i molt millor que qualsevol refresc envasat. A més avui en dia tant la podem fer amb sucre com amb edulcorants o stevia, i fer-lo més o menys àcid al nostre gust, o sigui que no hi ha excuses per no fer-lo!

Ingredients

4 llimones ecològiques
200 grams de sucre
1 litre d'aigua
Una branqueta de menta per servir

Preparació

Rentem bé les llimones. Com que n'utilitzarem la pell, és interessant que no hagin estat tractades amb ceres. Raspem la pela o bé la pelem finament, sense tocar-ne la part blanca. En una gerra, hi posem el suc de les llimones, la pela, el sucre i un got d'aigua. Ho deixem a la nevera tota la nit i l'endemà ho colem i hi afegim la resta d'aigua. Opcionalment, també hi podem afegir unes fulles de menta.

Bessaha wa raha, bon profit!

5 comentaris:

  1. Una beguda marevellosa la llimonada i mès amb menta!!! Em sembla fantástica!
    Jo tambè pensó en el ramadán, penso en alguna recepta... a veure que veig per aquí!!!
    Petons!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!! Això de fer aquestes receptes tradicionals em té encaterinat!!! Salutacions

    ResponElimina
  3. ¡Guapa! No es por hacerte una faena, pero te he dado un premio =P http://berguaricoysano.blogspot.com.es/2014/06/premio-conoceme.html

    ResponElimina