Un mes just per ramadà! Si, sí, aquest any començarà dia amunt, dia avall, el 28 de juny, o sigui que les mestresses de casa marroquines tenen per endavant trenta dies que suposen una vertadera carrera de fons: fer la gran neteja anual de la llar, començar a triar el sèsam pel sellou, i planificar com i quan fer tots els dolços indispensables d'aquesta època, com ara les chebakkies, makrouts o zlabies, amén de tenir el congelador ben assortit de msemmens o baghrirs.
En la taula de ramadà cap detall es deixa a l'atzar, i això inclou les begudes. Res de servir aigua, bé, sí que se'n serveix, però es posa discretament en un racó, i en canvi es posen al bell mig de la taula vistoses gerres amb panaché de fruites, leben, llet o sucs de fruites naturals, com el d'avui. Una senzilla llimonada que moltes vegades no recordem que és ben fàcil de fer i molt millor que qualsevol refresc envasat. A més avui en dia tant la podem fer amb sucre com amb edulcorants o stevia, i fer-lo més o menys àcid al nostre gust, o sigui que no hi ha excuses per no fer-lo!
Ingredients
4 llimones ecològiques
200 grams de sucre
1 litre d'aigua
Una branqueta de menta per servir
Preparació
Rentem bé les llimones. Com que n'utilitzarem la pell, és interessant que no hagin estat tractades amb ceres. Raspem la pela o bé la pelem finament, sense tocar-ne la part blanca. En una gerra, hi posem el suc de les llimones, la pela, el sucre i un got d'aigua. Ho deixem a la nevera tota la nit i l'endemà ho colem i hi afegim la resta d'aigua. Opcionalment, també hi podem afegir unes fulles de menta.
Bessaha wa raha, bon profit!
Una beguda marevellosa la llimonada i mès amb menta!!! Em sembla fantástica!
ResponEliminaJo tambè pensó en el ramadán, penso en alguna recepta... a veure que veig per aquí!!!
Petons!
Gràcies Abril per la teva fidelitat :)
EliminaQuina bona pinta!! Això de fer aquestes receptes tradicionals em té encaterinat!!! Salutacions
ResponEliminaÉs que ets un romàntic, Francesc ;)
Elimina¡Guapa! No es por hacerte una faena, pero te he dado un premio =P http://berguaricoysano.blogspot.com.es/2014/06/premio-conoceme.html
ResponElimina