dijous, 31 d’octubre del 2013

Seffa d'arròs pel gran Recapte d'Aliments 2013

Seffa d'arròs

Els pròxims 29 i 30 de novembre se celebrarà el Gran Recapte d'Aliments de la Fundació del Banc d'Aliments. Un acte solidari que necessita que tots hi col.laborem d'una manera o altra, donat la gran quantitat de casos als quals es veuen obligats a atendre. Tothom està convidat a donar-los un cop de mà, tant sigui donant aliments bàsics com col.laborant per organitzar la recollida. Si teniu dubtes, podeu consultar la seva pàgina web, on hi ha tota la informació sobre els aliments més idonis per donar, punts de
recollida o com fer-se voluntari.

Els blogaires estem cridats a fer una recepta amb algun d'aquests aliments bàsics que es recullen per tal de donar la màxima difusió d'aquest acte. S'ha creat una pàgina al facebook i un blog per tal d'anar publicant totes les receptes i organitzar tota la informació.

Jo m'he decidit per un postre d'arròs, la seffa, un postre de festa que tant es pot fer amb arròs, cabell d'àngel o sèmola de cuscús. Com sempre remarco, és un plat fàcil i molt econòmic, com la majoria dels plats del Marroc i que tant s'adiu a aquesta ocasió. Senzillament és un arròs cuit al vapor, servit amb sucre i canyella, que l'endolciran i perfumaran. Hi ha diverses maneres de coure l'arròs per aconseguir aquesta textura sòlta i vellutada, jo us explicaré la forma que a mi em va millor. És una mica entretinguda però en cap cas dificil de fer.

En quant al tipus d'arròs, a Marroc en fan servir un anomenat "glacé", però si no en tenim, ho podem fer sense problemes amb qualsevol arròs que tinguem, tant rodó com llarg. I si us en sobra, separeu-ho en racions i congeleu-ho. Si un cop descongelat ho escalfeu altra vegada al vapor, us quedarà com acabat de fer, i això val tant amb la seffa d'arròs, cabell d'àngel o sèmola de cuscús.

Ingredients per quatre bols ben grans

Mig quilo d'arròs
Un raig d'oli de girasol
Uns 50 grams de mantega
Sal
Panses (opcional)

Per servir
Sucre glacé
Canyella mòlta
Ametlles o cacauets torrats

Preparació

Posem uns dos litres d'aigua en una cuscussera i l'escalfem (amb mitja llimona perquè no ennegreixi l'olla). Reguem amb un raig d'oli de girasol l'arròs i barregem bé. Posem l'arròs a la part superior de la cuscussera, ens assegurem que la junta entre la part superior i inferior està ben segellada i deixem coure. Un cop el vapor s'escapa per sobre l'arròs, comptem 10 minuts.

Al cap dels deu minuts, posem l'arròs en un colador i rentem amb aigua freda. El posem en un gran plat i deixem reposar uns cinc minuts. El tornem a passar a la cuscussera i tornem a coure deu minuts.

Retirem, tornem a posar-lo en un colador i rentem. El passem al gran plat i deixem reposar cinc minuts i tornem a coure deu minuts.

Retirem, el posem al gran plat i hi afegim la sal i una cullerada sopera de mantega. Barregem bé i tornem a passar-lo a la cuscussera. Tornem a coure deu minuts.

Tornem a retirar, hi afegim una altra cullerada sopera de mantega, i ho repartim bé. També hi afegim les panses si ens agraden, això sí, si volem una seffa ben blanca (molt valorat pels marroquins), les haurem d'hidratar apart perquè les panses taquen l'arròs (o bé fem servir panses daurades). Tornem a coure uns deu o quinze minuts fins que estigui al punt.

Apart, fregim o torrem les ametlles si són crues. En piquem una part i en deixem unes quantes de senceres per a decorar (farem exactament igual si fem servir cacauets torrats).

Per servir, hi afegim dues cullerades més de mantega, disposem l'arròs en un gran plat i decorem amb canyella mòlta, les ametlles o cacauets i servim amb bols de sucre glass perquè tothom se n'hi posi al seu gust.

Bessaha wa raha, bon profit!

http://www.granrecapte.com/ca/voluntariat/

10 comentaris:

  1. M'apunto. Prepararé una recepta de les tres "B" sobretot barata. Bona iniciativa i molt bé aquest seffa.
    Bona castanyada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Genial! És el que es necessita, molta difusió! A més és ben senzill de col.laborar-hi... :)
      Una abraçada,

      Elimina
  2. Georgina,
    Gran iniciativa. Nosaltres sempre hi hem col·laborat.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Bertika!! Jo també, cada any hi col.laboro amb una compra al super, és tan fàcil!!
      Una abraçada,

      Elimina
  3. Nosaltres sempre hi col·laborem. Aquest any vindrà fins i tot la meva mare a fer de voluntària. Aquest arròs fa una pinta bonísima, si algun dia sobra un plat, pots pensar en mi.

    Molts petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!!
      Doncs l'has de provar, l'avantatge és que l'arròs el pots utilitzar per plats dolços o salats, al vapor queda boníssim!!!
      Jo sempre hi he col.laborat fent una compra, un acte ben senzill i econòmicament a l'abast de tothom...
      Una abraçada!

      Elimina
  4. coucou ma chère,
    walah bravo,tu as très bien réussis ce plat,il est gourmand et donne trop envie de le déguster
    bisous

    ResponElimina
  5. Que bo ha de ser això, Georgina! Jo també hi participaré aquest any, com ja en fa dos, crec. Començo a pensar en la recepta, encara que a casa en som experts de cuina amb poc.
    Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  6. Quina recepta més bona, senzilla i ben presentada!!! Enhorabona!! Em sembla fantàstica!!
    Salutacions

    ResponElimina