dijous, 16 d’agost del 2012

Tagin de mongeta verda i carbassó

Tagin de mongeta verda i carbassó

El tagin de carn amb mongeta verda és un dels tagins que fem a casa més habitualment. Tant es pot fer amb carn de vedella com amb pollastre, i afegir-hi patates, pastanaga o la verdura que tinguem més a mà. És la meva proposta per la Recepta del 15, que convoquen cada mes els blogs els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta, que aquest mes dediquen als carbassons.

És una recepta de Rachida Amahaouche, de la Cuisine Marocaine.


Ingredients per 4 ó 5 persones

1 quilo de carn de vedella amb os
Mig quilo de mongeta verda
1 carbassó gran o dos de petits
1 ceba de Figueres
Un parell de grans d'all picats
1 tomàquet gran pelat i tallat a daus
1/4 d'una culleradera de cafè de pebre negre mòlt
1/2 culleradeta de gingebre mòlt
1 polsim de colorant
Una cullerada sopera de julivert i coriandre picats
Sal
Oli d'oliva

Preparació

En una cassola o tagin (jo faig servir l'olla exprés) escalfem un bon raig d'oli d'oliva. Hi tirem la carn i la deixem enrossir pels dos costats. Quan ja està feta, hi afegim la ceba i els alls picats i deixem fer fins que la ceba transparenti, caldran de cinc a deu minuts. Passat aquest temps, hi afegim el tomàquet pelat i tallat a daus, la sal i les espècies i deixem coure uns minuts més.

Afegim aigua fins cobrir la carn i deixem coure aproximadament 45 minuts (uns 15 ó 20 en una olla ràpida).

Traiem les puntes de les mongetes i les partim per la meitat. Les afegim a la cassola un cop passats els 45 minuts. També hi posem el coriandre i el julivert picats.

Als 15 minuts de començar a coure les mongetes, i afegirem els carbassons ben nets i partits en quatre, i deixarem coure 15 minuts més. En total el tagin haurà cuit una hora i mitja.

Servim, posant les mongetes al fons, la carn al centre i els carbassons per sobre amb molt de compte perquè no es trenquin. Recordeu de menjar-lo amb un bon pa casolà acabat de fer.

Bessaha wa raha, bon profit!

13 comentaris:

  1. Quin plat més bo!!! Aquest me l'apunte per a fer-lo només puga. La vedella cuita m'encanta i així, a l'olla de pressió sempre queda tendra. Tinc ganes de comprar-me eixe estri per a fer la tagín i no sé de quina classe. Me'n podries aconsellar algun model o lloc? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Francesc!
      Els tagins només es diferencien uns dels altres en que uns porten un forat a la tapa per on s'escapa el vapor i altres no. Els meus tenen forat i van molt bé. Ah, també n'hi ha envernissats i sense, suposadament són millors els que no estan envernissats, però jo penso que amb el temps deu agafar massa gust a menjar... Per aquí en pots comprar a les carnisseries àrabs, solen tenir una mica de tot, a més del menjar. A Ikea també en venen un molt maco.
      De tota manera, a Marroc avui en dia pràcticament tot es fa a l'olla exprés, només fan en tagin els plats ràpids, com el tagin de carn picada o el de peix.
      Ja em diràs si proves la recepta!

      Elimina
  2. aún tengo pendiente conseguir mi tajin... mientras tanto disfruto tus recetas con la vista. no sé dónde podré conseguirlo en buenos aires...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sole!
      Sino encuentras tajin, prueba con una cazuela de barro tradicional. Y si no, no te agobies, hoy en día en Marruecos casi todos los tajines se hacen en olla exprés, se reservan para el tagin las recetas rápidas, como el pescado o la carne picada.
      Un abrazo y un beso a la pequeña!

      Elimina
  3. Ostres, aqusta tagine ha d'estar de vici! Quina pinta que té i quina il·lusió tornar-te a tenir per aquí! jeje
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies a vosaltres per la vostra feina!
      Una abraçada,

      Elimina
  4. Me encantan los tahines, y este tiene una pinta estupenda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. y mejor sabe ;)
      lo verdaderamente bueno es que es muy fácil de hacer, sano y económico...
      un saludo!

      Elimina
  5. Gràcies pels teus consells. La veritat és que la setmana passada em vaig quedar mirant el tagin de ca l'Ikea i m'hi va ver ganes. Potser caurà. He vist també el de la marca Le Creuset, però val massa diners. Salutacions i bon estiu.

    ResponElimina
  6. La veritat és que aquesta tagine fa una pinta! Que bona.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  7. Hola Georgina, gràcies a les receptes del 15 he descobert el teu blog. M'encanta la cuina marroquina i en el meu blog, que fa poc que he fet, ja hi he penjat alguna recepta del teu país. Ja seguiré el teu blog, a veure si milloro... Una abraçada:

    Sussi

    ResponElimina
  8. He descobert aquest bloc gràcies a la recepta del 15, i m'ha agrada molt. Ja l'he afegit a la meva llista a seguir. M'ha agradat molt la proposta de tagine en olla exprés, que és un estri que tinc a casa i l'utilitzo en pocs plats.

    ResponElimina
  9. Aquesta recepta si que te pinta deliciosa, me l'apunto gracies Georgina.

    ResponElimina