dijous, 13 d’octubre del 2011

Moniatos en salsa

Moniatos en salsa

Ja feia un parell de convocatòries que no havia pogut participar a la "recepta del 15", que organitzen els blocs dels Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta. Aquest mes ens proposen cuinar un ingredient que fa tardor: moniatos. Això sí, el que no es devien esperar -ni ells ni ningú- és la calor que estem suportant aquests dies, i que fa que no vingui gens de gust posar-se a cuinar, i menys, moniatos i castanyes!

Per la meva participació, he escollit aquests moniatos en salsa, que en aquesta ocasió són salats. Si us ve de gust alguna cosa més exòtica, podeu provar l'amanida tèbia de moniatos amb sucre. Us recomano, tant si escolliu la versió salada com la dolça, que aquest plat sigui d'acompanyament i no fer-ne un principal, ja que la dolçor dels moniatos fa que ompli molt.

És una recepta de Choumicha, Les entreés.

Ingredients

500 grs. de moniatos
3 grans d'all picats
1 cullerada sopera de julivert i coriandre picats
1 cullerada de cafè de pebre vermell
1 cullerada de cafè de comí mòlt
1 polsim de pebre negre
1 polsim de pebre vermell picant
Uns filaments de safrà
Oli de girasol
Sal

Preparació

Pelem i tallem els moniatos a rodanxes.

En una cassola o paella, escalfem una mica d'oli de girasol i hi sofregim lleugerament els alls. Hi afegim les rodanxes de moniato, les espècies, julivert i coriandre, donem un parell de voltes, salem i cobrim d'aigua.

Deixem coure uns quinze minuts (segons la grandària de les rodanxes).

Servim els moniatos amb la seva salsa i un bon raig d'oli d'oliva o d'argània, si en tenim.

Bessaha wa raha, bon profit!

17 comentaris:

  1. Me gusta!. sobre todo en esta època apetecen muchísimo y están en su mejor momento. Un beso.

    ResponElimina
  2. Què bons els moniatos! M'agraden les dues propostes, la dolça i la salada, a veure si les poso en pràctica!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Quina recepta més saborosa i vistosa!! M'agrada molt com presentes les teues receptes amb eixes fotos tan boniques. Salutacions

    ResponElimina
  4. Tens tota la raó... teníem l'esperança de que fes més fresqueta per cuinar moniatos! jajaja Però trobo que aquesta versió salada de moniatos ha de ser una autèntica delícia! Apuntada!!
    Gràcies per participar maca!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Uy nena serà qüestió de provar-los que a mi m'encanten i la teva recepta te mol bona cara.

    ResponElimina
  6. con esos condimentos, estas batatas deben de estar riquísimas!

    ResponElimina
  7. @Anirac, prova, prova, ja em diràs! :)

    @Anna, muchas gracias! y sí, ya apetecen, aunque haga este calor inaguantable...!

    @Seelenschmerz, ep, que espero la recepta dels teus bunyols, tenen una pinta...

    @Francesc, m'agrada que t'agradin les fotos! :D són casolanes però intento que els plats quedin ben presentats... mersi!

    @elsfogonsdelabordeta, mersi a vosaltres per convocar-nos i fer que els blocaires ens moguem! :)

    @Marta, s'ha de provar, és una manera ben diferent de menjar moniatos :)

    @Sole, campeona, ya estás otra vez por aquí?!! A ver si yo puedo hacer lo mismo cuando me toque... ;)

    ResponElimina
  8. Una original i bonissima recepta de moniatoo! apuntada queda! peotns

    ResponElimina
  9. Jo no soc gaire de moniatos, pero vaja. Igualment m'agrada veure els colorets ataronjats encara que sigui a la pantalla, ja que la tardor sembla que es resisteix.

    ResponElimina
  10. Hola Mandarina, guapa tu

    igual que l´Oscar a casa no som massa de moniatos, però la recepta está molt be,....a casa perquè en mengin tenen que ser o be fregits com patates o be amagats dins de algúns pastís i encara que no ni hagi massa

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  11. HOLA MANDARINA , me encantanlas recetas diferentes sobre todas las de tu blog , muy interesantes , tesigo y te invito a compartir el mio bsss DESDE VIGO MARIMI

    ResponElimina
  12. @Roser, sí, és una forma ben diferent de menjar-los! :D

    @starbase @susanna, a casa tampoc en som massa, però s'ha de reconéixer que quan arriben fa il.lusió menjar-los, tot i que en petites quantitats :)

    @garlutti, celebro que te guste mi blog, ya tengo fichado el tuyo.... un abrazo!

    ResponElimina
  13. El problema no és que no faci el moniato per tardor, és que tenim una tardor una mica especial o calurosa, jejeje. M'agradat moltíssim la recepta, prenc bona nota.

    Petons i gràcies!!!

    ResponElimina
  14. A mi els boniatos m'agraden de totes maneres!!!
    Molt bona aquesta recepta!!

    ResponElimina
  15. Hola!! :D

    Acabo de descobrir el teu blog i t'haig de dir que m'he enamorat, de veritat!! M'encanta la cuina marroquina (el poc que he provat) i tenir-ne les receptes a disposició, tan ben explicades... és un luxe!! jaja

    Me'l penso mirar de dalt a baix! jeje

    Un petonet :)

    ResponElimina