dijous, 16 de juny del 2011
Amanida tèbia de pastanaga
Les amanides, al Marroc, normalment se serveixen acompanyant els tagins o d'altres plats com el peix fregit. Es disposa el plat principal al mig i s'envolta d'una multitud de petits platets amb les diferents amanides, d'on tothom va picant. Tant se serveixen amanides crues com cuites, per exemple, de patata bullida amanida, mongeta verda o aquesta de pastanaga.
Aquesta és la meva aportació a la Recepta del 15 -amb una mica de retard- que organitzen els blogs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.
Ingredients
Uns 400 grs. de pastanagues
1 gra d'all
1 culleradeta de cafè de pebre vermell dolç
1 culleradeta de cafè de comí mòlt
1 cullerada sopera de julivert picat
2 cullerades soperes de vinagre (també es pot fer amb suc de llimona)
1 cullerada sopera d'oli d'oliva
Sal
Preparació
Pelem i tallem les pastanagues en rodanxes o en bastonets -a Marroc, si la pastanaga va tallada en quatre, sempre treuen el cor de la pastanaga per la preparació de qualsevol plat, ja sigui per una amanida com avui o pel cuscús o tagins-.
Bullim la pastanaga amb aigua, sal i el gra d'all.
Preparem la vinagreta amb les espècies i la sal.
Un cop ben escorreguda la pastanaga, barregem amb la vinagreta i el julivert. Deixem refredar una mica abans de degustar.
Bon profit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Georgina, ja saps que no passa res! sigui del 15, del 16 i del 18! ;) I més si ens presentes una amanida tan bona com aquesta, amb lo que m'agraden les pastanagues!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar maca!
Petonets
Sandra
que bona!! (i que fàcil i ràpida) :-)
ResponEliminamersi!!! sí sí, fàcil fàcil i bona bona!!!! :D
ResponEliminaA mi m'agraden mes crues les pastanagues, encara que així de ben presentades tenen una pinta estupenda.
ResponEliminaque bonita ensalada! me gusta que lleve ajo y comino! :)
ResponEliminaPues no l'he tastat mai9 aquesta tot es questió de provar... ja et diré el resultat :)
ResponEliminaGracies per compartir
Una amanida ben original, m'agrada!
ResponEliminagràcies a tots! :D
ResponElimina@Sole, hay quien pica el ajo muy pequeño y lo añade a la ensalada. A mi me disgusta un poco encontrar el ajo crudo, por eso hago esta versión... Un saludo!
Quina bona pinta! la provaré de fer prest!
ResponEliminaQUé bueno que he venido a mirar tu blog, está fantástico, ahora hasta aprenderé un poquito de catalá!! estoy fascinada y te mando mil besos desde Chile
ResponEliminagracias!!!
ResponEliminay prueba con el traductor, con el español funciona bastante bien!
saludos! :D
Amanida de bonítol.
ResponEliminaPetons.
Ahir vam fer aquesta amanida per sopar, acompanyada d'uns pits de pollastre a la planxa. Estava boníssima! Gràcies per la recepta.
ResponEliminaMersi a tu per llegir-la, provar-la i compartir-la!!
Elimina