divendres, 31 de desembre del 2010

I per Reis... per què no un tagin?

Tagins al Casa
L'altre dia estava donant una volta pel Casa quan em vaig topar amb una sorpresa: venen tagins! La veritat és que em vaig alegrar perquè és una mica difícil de trobar-ne, però vaja, si ja estan al Casa, d'aquí dos dies també n'hi haurà als xinos!

El tagin marró val 12.50 euros.

A favor tenim que és molt baratet; als basars de Perpinyà que us vaig ensenyar quan vaig anar excursió els d'aquesta mida estaven entre els 20 i 25 euros.

En contra: és molt senzill... La base és molt prima, quan hauria de ser força gruixuda, per tal de repartir bé la calor. A més la part inferior és massa profunda pel meu gust. Resumint, és una cassola de fang de les ordinàries, però perfectament vàlida per coure, i si es tracta amb compte, et pot durar tant com un tagin de més qualitat.


L'altre tagin que tenen a la venda no té res a veure amb l'altre.

Val 49.50 euros, o sigui que la diferència és abismal....

La part del fons és molt gruixuda i pesant, tal i com correspon a qualsevol cassola de fang o ferro de categoria. És de fang refractari de qualitat, i la tapa està esmaltada. A més, té un disseny més atractiu.

Un parell de consells: la primera vegada que el feu servir, submergiu el tagin en aigua un dia sencer. I molt important, no poseu mai un tagin directament sobre el foc de gas, feu servir una placa difusora metàl.lica (les venen a les ferreteries), i mooolt de compte amb els canvis bruscos de temperatura, us ho diu una servidora que se n'ha carregat uns quants... ;)

Ja ho sabeu, si voleu fer un regal de Reis útil i exòtic....aquesta és una opció molt vàlida! Això sí: heu d'exigir que us convidin un dia per provar si els tagins queden bons...ja m'ho explicareu!

4 comentaris:

  1. El baratet el podria comprar, el car ja és massa diners per al meu nivell de cuina marroquina...que no dubtis que anirà pujant però vaja que de moment és massa car :)

    Molt bon any i molt bons reis!!

    ResponElimina
  2. jejeje... de mica en mica!! ;) Bon i creatiu 2011!!!

    ResponElimina
  3. Jo en tinc un de base de ferro colat i tapa de fang i va que treu foc... et dono la raó: un regal genial (tot i que ja s'han acabat les vacances).

    PS: he rigut molt amb l'etiqueta de l'article XD

    ResponElimina
  4. Van bé, eh? El meu també és de ferro i va de conya, sincerament molt millor que el de terrissa perquè sé que no el trencaré ni volent... ;)
    I l'etiqueta, ja ho veus... :D

    ResponElimina