dijous, 2 de desembre de 2010

Carn al vapor - Lmbahar

Carn al vapor


Aquesta és la segona recepta de la festa del xai que us vaig prometre. És la recepta més senzilla que us podeu imaginar, i al mateix temps, boníssima!

És típica de la festa del xai, donat que només té un ingredient: la carn, i ja sabem que durant la festa, precisament el que més hi ha és això, carn... Però la podem trobar en qualsevol altra època de l'any, feta tant amb carn de xai com de vedella; només cal que la carn sigui ben tendra.

Ingredients
Per la carn al vapor
Carn de xai
Sal
All (o ceba)

I abans d'entrar al forn
Mantega
Smen (mantega rància típicament marroquina, facultatiu)
Colorant
Un tros d'un cub de caldo de carn
Els alls en pasta que han cuit amb la carn

Preparació


Salem la carn que tenim tallada en trossos grans.

Disposem la carn en la part superior de la cuscussera. Repartim els grans d'all (o les cebes, segons el gust) sense pelar amb la carn.

Omplim d'aigua la part inferior i fem al vapor. Perquè vagi una mica més ràpid, a més d'utilitzar la tapa de la cuscussera, també la taparem amb un plàstic d'ús alimentari, així tot el vapor quedarà ben concentrat.

La carn courà més o menys ràpid segons el tamany dels trossos i la seva qualitat, per tant, cal vigilar-la i anar comprovant la cocció. La nostra va necessitar tres hores.

                   
                                                                                    Quan ja estigui ben feta, la retirarem de la cuscussera i la posarem al forn per daurar-la una mica.

Barrejarem la mantega, l'smen (dóna un gust salat i intens molt característic, però és totalment facultatiu), el colorant, el cub de carn esmicolat i la pasta dels alls que hauran cuit amb la carn.

Disposem la carn en una safata de forn, repartim bé la barreja sobre tots els costats de la carn i ho posem al forn uns minuts, just perquè agafi una mica de color daurat.



 Se serveix tradicionalment amb sal i comí que posarem en platets petits i que cada comensal se serveix al gust.

I no ens podem oblidar del pa calent acabat de fer...!

2 comentaris:

  1. Tremenda pinta la de este plato, Mandarina. Me encanta. Se nota lo tierna que está esa carne. ¡Excelente! :)

    ResponElimina
  2. Gracias guapa!!! La verdad es que estaba bueníiisima!!

    ResponElimina