dimecres, 3 de novembre del 2010

Tagin de pollastre amb bròquil - Tajine bdjaje chiflor

Tagin de pollastre amb bròquil
 

Aquest és un tagin de temporada molt i molt popular al Marroc, un tagin dels de cada dia; és ràpid, fàcil, econòmic i molt saborós. 

Ingredients

Mig pollastre tallat a quarts
Mig bròquil
1 ceba picada
2 tomàquets pelats i tallats petits
1 c sopera de tomàquet fregit
Un polsim de pebre negre
1/2 c cafè de gingebre
1/2 c cafè de pebre vermell dolç
1/4 c cafè de comí mòlt
1 c sopera de suc de llimona
1 c sopera de coriandre i julivert picats 
Un parell de rodanxes de llimona confitada (facultatiu)
Un pebrot picant (facultatiu)
Sal 
Oli

Posem al tagin o cassola els trossos de pollastre i els daurem amb l'oli. Quan ja hàgin agafat una mica de color, hi tirem la ceba picada. Salem i deixem fer. Quan estigui transparent, hi afegim els tomàquets tallats petits i la cullerada de tomàquet fregit. Hi afegim les espècies: una mica de pebre, el pebre vermell dolç, el gingebre i el comí. Deixem fer fins que la salsa de tomàquet hagi agafat cos. 

Quan tinguem la salsa de tomàquet a punt, hi tirem les branques de bròquil i un got d'aigua (fins que cobreixi). Hi afegim també la cullerada de suc de llimona, el julivert i el coriandre, i les rodanxes de llimona confitada i el pebrot picant, vigilant de no trencar-lo. Deixem fer uns 15 minuts. Si al final de la cocció encara tenim massa aigua, destapem per tal de reduir la salsa.

Amb pa acabat de fer, és una delícia...!





8 comentaris:

  1. Aquest tagin amb pollastre segur que és deliciós. M'encanten els plats condimentats amb espècies, sobretot el comí, quin sabor tan bo que dóna als plats...
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Descubro tu magnifico blog!
    esta receta es deliciosa

    ResponElimina
  3. ¡Boníssim plat, homònima! Ja saps que m'encanta aquest tipus de menjar; quasi-quasi que estic olorant la teva cuina ... mmm, quina meravellós! Una cosa que envejo a Espanya és que en poques horetes estan menjant al Marroc. El més proper a Buenos Aires és Montevideo, i la veritat és que no tenim gairebé diferències gastronòmiques ... és com menjar a casa teva. I una mica més enllà, el Brasil, amb les seves magnífiques i acolorides fruites, vivint l'etern estiu ...
    Copio la teva recepta, està de més aclarir-ho, jeje.

    ResponElimina
  4. Noies, moltíssimes gràcies pels compliments... el millor de la recepta és que és fàcil i barata, cosa que en temps de crisi s'agraeix... ;) i ja veieu, amb una mica de temps i quatre espècies passem d'un bròquil soso (puaj) i un tros de pollastre (buf) a una festa pels sentits...!!

    ResponElimina
  5. Ei, avui he provat aquesta recepta, hi he afegit carbassa que tenia per la nevera i ha quedat boníssim, per repetir! Gràcies per compartir la recepta!

    ResponElimina
  6. gràcies a tu! m'alegro moltíssim que t'hagi agradat! :) ... ja veus, receptes fàcils i bones!

    ResponElimina
  7. He seguido al pie de la letra las indicaciones para esta receta y sale un plato realmente exquisito, eres muy generosa compartiendo todos tus conocmientos con todos, gracias.

    ResponElimina
    Respostes
    1. muchas gracias Hadija, no sabes lo feliz que me hace tu comentario... este es mi objetivo, ayudar a todos los que se interesan por la cocina marroquí de igual manera que otros me han ayudado a mi...
      un abrazo,

      Elimina