dijous, 22 de setembre del 2016

Basboussa de coco

Basboussa de coco

La basboussa, el bescuit xopat d'almívar característic dels països orientals, com el Líban, Egipte o Grècia, és la protagonista de la nostra recepta d'avui. És un bescuit molt fàcil de fer i molt llaminer, us el recomano si sou amants del coco i de les textures lleugerament humides, us ho puc ben assegurar, aquesta basboussa es menja sense gana!

És una recepta de l'infal·lible bloc de Samar, Mes inspirations culinaires.

Ingredients (la mesura és una tassa, en el meu cas de 170 ml)

Per l'almívar
3 tasses d'aigua
1,5 tasses de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
Unes gotes d'aigua de flor de taronger o de suc de llimona

Per la basboussa
1 tassa de sèmola mitjana o fina
1 tassa de farina
1 tassa de coco ratllat
1 tassa de sucre
1/2 sobre de llevat químic (7 grams)
1 tassa d'oli de gira-sol
1 tassa de llet
2 ous

Per decorar
Una mica de coco ratllat

Preparació

Primer preparem l'almívar. Posem a coure a foc viu l'aigua amb el sucre i el sucre de vainilla uns 15 minuts. A la fi de cocció hi afegim unes gotes d'aigua de flor de taronger o suc de llimona. Reservem i deixem refredar.

Barregem per un costat els ingredients secs: la sèmola, la farina, el coco, el sucre i el llevat.

Per una altra banda, batem els ous amb la llet i l'oli.

Ajuntem les dues preparacions (ens quedarà una massa força líquida). Ho posem en un motllo que no ens quedi massa alt (el meu de 21 x 28 cms) i el posem a coure en un forn preescalfat a uns 170º aproximadament uns 35 minuts (el temps depèn del forn).

Un cop daurat, el reguem amb l'almívar tebi i deixem absorbir. És millor preparar-lo el dia abans, si l'intentem tallar el mateix dia se'ns desfarà. Decorem amb el coco ratllat.

Per servir-la, podem tallar-la en petits quadrats i posar-los dins d'un bonic paper de magdalena.

Besaha wa raha, bon profit!

8 comentaris:

  1. Aquesta la faig segur!! Tinc un coco rondant per casa... Els meus fills es van entestar que volien comprar un coco... i després no els va agradar gaire la textura, jeje. Es veia a venir. Així li donaré sortida al coco.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Aquesta coca t'agradarà, és molt llaminera, però de tant en tant... ;) ja em diràs!!

    ResponElimina
  3. Podries dir-me quant és una tassa dels diferents ingredients?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et refereixes en grams? La mesura és la tassa o un got, sempre el mateix per tots els ingredients

      Elimina
  4. M'encanten els bizcochos que s'empapen amb almívar o alcohol, queden tan suaus y es desfan a la boca... No coneixia aquesta varietat oriental amb coco, ha de ser deliciós. A casa els fem normalment de taronja amb rom o coses més mediterranies, ni tan sols havía pensat de fer-lo de coco o piña per exemple...
    Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquest te'l recomano, queda molt suau i gens pesat, i sí, és dolç però sense exagerar... si el proves ja diràs! ;)

      Elimina