dijous, 16 de maig del 2013

Què podem trobar en una carnisseria marroquina?


 
Carn de xai, vedella, pollastre i conill halal, mortadel.les de diversos tipus, mantega, llevat fresc de forner, raîb, leben o saycuk preparat, fulles de brick, processats de carn halal congelats, olives de diversos tipus, llimones confitades, julivert, coriandre i menta fresca.
 

Vinagre halal, pèsols i faves seques, harira i chorba en sobre, fruits secs, harissa, cuscús normal o integral, belboula (sèmola de civada), vermicelli (fideus d'arròs), châariya (fideus de cabell d'àngel) per seffa, sèmola fina o gruixuda, farina de blat, espècies diverses (inclòs el ras el hanout), conserves marroquines com mermelades o tomàquet fregit i concentrat.


Meska el horra (goma aràbiga), te verd, mel, dàtils, aigua de flor de taronger i aigua de roses, gots de te, tagins i olles a pressió, llibres de receptes marroquines, dolços orientals.

Com veieu, pràcticament tot el que necessitem per la cuina marroquina ho trobem aquí. I si pregunteu, segurament encara trobareu molts més articles que els que us ensenyo... per exemple, llibres escolars per aprendre àrab, decodificadors per parabòliques, catifes per la pregària o productes de bellesa tradicional, com el sabó beldi, henna o oli d'argània (aquest en les dues versions, pel consum i pels tractaments corporals).

He de donar les gràcies a l'Ahmed de la carnisseria Assalam (La Pau) de l'avinguda Frederic Mistral, 6 de Lloret de Mar per deixar-me fer les fotos. No hi vol sortir, diu que ja és prou popular... i crec que una mica vergonyós ;)

16 comentaris:

  1. Aquí en Vic está lleno de ellas, pero tan, tan completas como explicas, ya me gustaría encontrarla.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Manu!
      Es cuestión de mirar bien, pues a veces tienen el género mal expuesto y queda todo medio escondido :(
      La verdad que aquí en Lloret hay unas 3, creo, y todas están cortadas por el mismo patrón y tienen los mismos productos...

      Elimina
  2. Georgina,

    Una entrada molt xula. Quan vaig a la carnisseria halal surto sempre carregada, em transporto! Divendres passat vaig sortir amb un petit tub tipus "pomada" amb khol per als ulls. Ja el tinc per quan marxi de viatge. Sempre descobreixo coses noves... Això sí, com els preguntis coses massa concretes sobre cuina posen una cara de pòker... Divendres passat volia fer basboussa i vaig anar-hi a comprar sèmola fina. Entre els paquets no n'hi havia i li vaig demanar. Els tres nois revolucionats... Al final em pregunten què per què la vull. Per fer pastissets, li dic... Ja els vaig rematar. La cara que van posar era de "no he fet un pastisset a la meva vida", jeje. I em van començar a donar suggeriments ben surrealistes d'altres coses que podia agafar... fins que vaig veure la sèmola fina a granel... M'encanten aquestes botigues, llàstima que la que tinc a prop no està tan ben assortida...
    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coincideixo amb tu, Bertika, que el "problema" per dir-ho així, és que moltes vegades els dependents o bé no parlen ni català ni castellà, o bé no tenen ni idea de cuina, per tant, si li sumes a que nosaltres o ells no pronuciem bé un ingredient en àrab o castellà, és impossible d'entendre's. No et pots imaginar el que em va costar en el seu moment comprar la "meska horra", primer ho vaig intentar demanant goma aràbiga i l'home flipava... al cap d'un temps vaig saber que es deia "meska" i com que no ho pronunciava bé, tampoc no ho vaig aconseguir... i com que jo no sabia quin aspecte tenia, per més que mirava, no ho trobava a la botiga... Va ser al cap de mesos (no és broma) que finalment vaig fer el cim ;)

      Elimina
  3. Guau, sembla mentida l'assortiment que pots trobar!!

    Per Terrassa la única que coneixia la van tancar...

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Víctor, tot el que necessites (bé el mínim, hi ha coses que no hi són) per cuinar "a la marroquina" ho trobaràs aquí... :)
      Una abraçada,

      Elimina
  4. Les fotos són molt boniques.
    A Tetuan és molt més complicat que a Lloret de Mar. Per comprar tot això hauries de passar, pel cap baix, per 15 botigues diferents en carrers/zones diferents. De manera que quan acabes de comprar ja ha passat l'hora de cuinar :D

    Eva
    unpuntaldhercules.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajaja però tens mooolta més varietat, Eva! El que és cert és que si vas amb pressa (que deu ser gairebé sempre) t'aniria bé tenir menys varietat però tot concentrat allà mateix :)
      Una abraçada,

      Elimina
  5. LAS FOTOS PRECIOSAS ...PERO POR VIGO NO TENEMOS NADA DE ESO...AUNQUE EN TUY, CERCA DE VIGO HAY UNA COMUNIDAD DE MARROQUÍES BASTANTE GRANDE Y SE QUE TIENEN SU TIENDA! VERÉ QUE ENCUENTRO.
    BESOS Y GRACIAS!

    ResponElimina
    Respostes
    1. a ver cómo te va la expedición ;)
      ya me dirás, un abrazo,

      Elimina
  6. Me encantan los mercados, de hecho cada vez que voy a alguna ciudad o pueblo, aparte de la Iglesia y los monumentos lo primero que busco es el mercado de abastos, me encantan, no sabes cuanto y en este que nos enseñas hubiera disfrutado como una niña. Besos y buen finde

    ResponElimina
  7. Jo cada vegada i trobo mes coses, però amb la llista que hem dones crec que encara en demanaré mes. El que estic buscant es el Ghassoul o Rhassoul però no n'he trobat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta!!
      Doncs sí, crec que et costarà de trobar, el ghassoul, en no haver-hi hammams tradicionals... suposo que si ho demanes, t'ho podrien portar... On sí ho trobaries segur és a Perpinyà, allà hi ha de tot!

      Elimina
  8. Quina entrada més xula i quines fotos. La veritat ma mare fa temps que compra la carn en una carnisseria halal. És un lloc fascinant, hi trobes de tot... Tinc la sort de on visc tens molta varietat.

    Petons!!

    ResponElimina
  9. Una entrada ben interessant que contribueix a desmuntar tòpics i reticències. Salutacions

    ResponElimina
  10. Hola estic buscant una botiga amb productes per fer pastissos a Sant Celoni o a prop i no en trobo.m'agrafaria també comprar el pa prim i no hi ha manera, em podeu ajudar???coneixeu algun lloc? Moltes gràcies

    ResponElimina