Una amanida ràpida i generosament especiada aprofitant que ara la carxofa està en el pic de la temporada. Per fer-la, utilitzem de nou la famosa chermoula marroquina (adob a base d'oli, all, espècies, coriandre o julivert, i unes gotes de llimona o vinagre, tot plegat en la proporció al nostre gust). Si tenim temps, podem fer-la amb tomàquet natural triturat per aconseguir un sabor encara més gustós i autèntic.
Aquesta amanida la podem fer d'un dia per l'altre i portar-la al tàper a la feina, ja que no perd gens ni mica el seu bon gust.
Ingredients per a dues persones
8 carxofes mitjanes
Mitja llimona
2 grans d'all picats
2 cullerades soperes de tomàquet fregit
Una culleradeta de postres de pebre vermell dolç
Una culleradeta de postres de comí mòlt
Un polsim de pebre negre
Una cullerada sopera de coriandre picat
Sal
Oli d'oliva
Preparació
Netegem les carxofes i en deixem només els cors. Els posem a bullir cinc minuts en una olla d'aigua amb mitja llimona.
Mentrestant, en una paella o cassola, escalfem una mica d'oli d'oliva amb el tomàquet fregit, els alls picats, les espècies i la sal. En uns minuts haurà agafat una mica de consistència, i hi afegim un got d'aigua i deixem coure.
Tallem les carxofes i les afegim a la cassola. Si cal hi afegim una mica més d'aigua perquè quedin ben impregnades de líquid. Afegim el coriandre picat i deixem coure uns minuts més fins que la salsa hagi reduït.
Servim calent o tebi amb un bon pa casolà.
Bessaha wa raha, bon profit!
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaPerdoneu, he eliminat els últims comentaris per error!!! Ho sento!!!
ResponEliminaNo pasa nada, aquí estoy de nuevo releyendo tu entrada, te crees que me fuí a la cama pensando en tu receta?
ResponEliminaMe has abierto la curiosidad de esa mezcla de especias y hasta que la consiga no voy a parar!
Besos
Aquesta la he de provar hem sembla sensacional, ja t'explicaré, moltes gracies per la recepta.
ResponEliminagràcies a tu per la teva fidelitat :)
Eliminauna abraçada,
Me parece una idea diferente y muy rica de hacer las alcachofas, voy a seguir viendo tus recetas y me quedo por tu cocina.
ResponEliminaun beso
Tiene una pinta increible! Gracias por compartir
ResponEliminaAna de JUEGO DE SABORES