dijous, 18 d’agost del 2011

Ghoriba d'ametlla i nous, una delícia!

Ghoriba d'ametlla i nous

Durant el mes de ramadà, els dolços s'encadenen els uns amb els altres formant una espiral llaminera que sembla que no s'ha d'acabar mai. Les ghoribes són unes de les mantegades marroquines més típiques, ja que són senzilles de fer i a més, es poden fer amb gairebé qualsevol ingredient. En el bloc teniu les ghoribes de coco, delicioses, i avui us porto aquestes d'ametlles i nous, perfumades a la taronja o a la llimona... simplement exquisides!

La recepta està basada en una de Choumicha, de La nouvelle collection de Choumicha-Les biscuits, corregint la quantitat de llevat químic.

Ingredients per unes 24 unitats

125 grs. d'ametlles crues i pelades
125 grs. de nous crues i pelades
125 grs. de sucre
1 ou petit
15 grs. de mantega fosa
1 cullerada de postres d'aigua de flor de taronger
1 culleradeta de cafè de llevat químic Royal
La ratlladura de mitja llimona o taronja

Sucre glass per arrebossar les ghoribes

Preparació

Triturem l'ametlla, les nous i el sucre fins que ens quedi ben fi.

Hi afegim el llevat químic, la ratlladura de taronja o llimona i barregem bé.

Després hi afegim l'ou batut, la mantega fosa i l'aigua de flor de taronger fins a aconseguir que s'integrin tots els ingredients. Formem boletes, les arrebossem amb el sucre glass, i les col.loquem en una placa de forn folrat amb un paper sulfuritzat una mica separades, ja que creixeran una mica durant la cocció. Mentrestant escalfem el forn.

Enfornem a uns 180º uns deu o quinze minuts. La ghoriba s'anirà obrint formant les seves "esquerdes" característiques. Sobretot hem de vigilar bé la cocció, ja que han de quedar lleugerament daurades de fora i una mica humides de dins.

Bon profit! Bessaha wa raha!

9 comentaris:

  1. que bonitas que son! y con almendras y nueces me encantarán, lo doy por hecho.

    ResponElimina
  2. Caram, quines llepollíes tan guapes :)

    ResponElimina
  3. Me encanta tu blog.
    te seguiré para aprender de tus delicias.
    Un saludo.

    ResponElimina
  4. @Anirac, ja veuràs, no et decepcionaran! :D

    @Sole, más que bonitas, bueníiiisimas!! :D por cierto, ya no te queda nada! Que vaya muy bien!

    @starbase, guapes i bones!! i el més important, super fàcils i ràpides, en un plis plas les tens al plat! :D

    @Lemon and Clove, muchísimas gracias, yo te he fichado también, un saludo!

    ResponElimina
  5. Que llamineres, tenen una pinta boníssima.

    ResponElimina
  6. délicieuse ghribiya bravo,trés bine réussie.
    un beso à ti y a tu princesa

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina